7 semne ca esti copilul unor parinti toxici - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 semne ca esti copilul unor parinti toxici

Sfatulparintilor » Adolescenți » Comportament și dezvoltare » 7 semne ca esti copilul unor parinti toxici
semne ca esti copilul unor parinti toxici

Nu toti parintii isi iubesc si ajuta copiii neconditionat. Din pacate, unii parinti sunt toxici, fara ca macar sa realizeze cat rau pot face propriilor lor copii.

Inca de la nastere capatam instinctual nevoia de iubire si securitate, iar parintii sunt primii pe care punem ochii si de la care cerem aceste lucruri. Din pacate, insa, nu toti au aceasta capacitate si au tendinta unui comportament toxic. Pentru ca suntem mici, nu realizam aceste lucruri si tot tanjim dupa dragostea si atentia lor. Dar, spre maturitate, incepi sa iti dai seama ca ceea ce ai trait nu se potriveste cu ceea ce ar fi trebuit sa fie.

Iata mai jos semnele ca ai fost copilul unor parinti toxici.

1. Nu exista limite clare in relatia dintre tine si parinti

Parintii nu au respect pentru viata ta privata. De fiecare data cand ai incercat sa pui o bariera in ceea ce priveste intimitatea ta n-au avut nici problema in a o incalca.

2. Vor sa-ti controleze fiecare aspect al vietii tale

Ca si cand nu ai fi o persoana de sine statatoare, cu propriile visuri, teluri si obiective, parintii tai stiu intotdeauna ce e mai bine pentru tine. Chiar si atunci cand incerci sa iti impui punctul de vedere, gasesc ei o cale sa te faca sa iti sacrifici propriile nevoi in favoarea lor.

3. Te dispretuiesc

Un parinte care face intotdeauna glume pe seama ta, din cauza unor comportamente sau greseli sau a modului in care arati este un parinte toxic. Nu esti niciodata suficient de bun si nu faci niciodata nimic suficient de bine.

Te mai poate interesa: 8 semne ca ai fost crescut de o mama toxica

4. Te-au disciplinat prin frica

Cand erai copil erai cuminte pentru ca iti doreai asta sau din cauza ca iti era frica de parinti. Erai ingrozit ca vor reactiona exagerat?

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/04/2022