Shop
Ultimele 100 de articole

6 lecții de viață pentru copilul tău din Jurnalul Annei Frank, fetița care și-a găsit sfârșitul la Auschwitz

08 iunie 2021, , Vizualizări:
Jurnalul Annei Frank

Tradus în aproape 70 de limbi și folosit ca sursă de inspirație pentru filme, Jurnalul Annei Frank conține sfaturi care vor fi mereu actuale. Anne Frank s-a născut în 1929 la Frankfurt (Germania), într-o familie de evrei, dar după izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial și instaurarea regimului lui Hitler, s-a mutat alături de părinții și de sora sa în Olanda, la Amsterdam, unde tatăl ei și-a lansat o mică afacere.

În 1940, după invadarea Olandei de naziști, evreii au început să-și piardă din drepturi, iar sub amenințarea lagărului, familia fetei s-a ascuns într-o clădire din Amsterdam, unde a rămas aproape 2 ani, până când au fost trimiși în lagăr, unde Anne, mama și sora ei și-au și pierdut viața. În intervalul în care a stat ascunsă, Anne și-a petrecut timpul scriind într-un jurnal primit în dar de ziua ei, când împlinise 13 ani.

După decesul adolescentei, tatăl ei, care supraviețuise războiului, a publicat, în 1947, jurnalul fetei sale, tipărindu-se 3000 de copii ale acestuia. De atunci, scrierile lui Anne au făcut înconjurul lumii. Parcurge cu atenție articolul de mai jos pentru a descoperi doar câteva dintre prețioasele lecții de viață pe care le conține Jurnalul Annei Frank, ce sunt utile nu numai copiilor, ci la orice vârstă.

Citește continuarea pe Qbebe: https://cutt.ly/dnEcpVU

Foto:

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.