Shop
Ultimele 100 de articole

10 probleme la care sa te astepti cand copilul tau devine adolescent

25 noiembrie 2018, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - educatie copii - adolescenti - freedigitalphotos.net
…si cum sa le faci fata. Bebelusul tau adorabil va deveni, maine-poimaine, adolescent. Nici nu stiu cand a crescut! se mira cele mai multe mame. Probabil ca vrei sa stii inca de pe acum la ce sa te astepti cand va deveni un adolescent nestapanit. Asa este?

1. Cand copilul tau devine adolescent: stari emotionale fluctuante

Adolescenta este insotita mereu de stari emotionale fluctuante. Va trece de la plictiseala la pierderea stimei de sine, la rusine, proasta dispozitie, inchidere in sine, apatie, pierderea stimei de sine, iritabilitate, furie… Toate astea concentrate intr-o perioada scurta de timp. Si adeseori sunt imprevizibile. Un loc principal in topul ingrijorarilor parintilor il ocupa deprimarea copilului. Toti adolescentii au momente de deprimare, asta pentru ca depresia si perioada pubertatii au multe in comun. Numai unii vor experimenta o depresie propriu-zisa.
Ai nevoie sa stii intelegi ca un adolescent se aseamana mult unui copil mic. El trece prin schimbari rapide, multe si trebuie sa se adapteze la realitati de care se loveste pentru prima data. Atat in mediul exterior, cat, mai ales, la nivelul propriului corp, al afectivitatii si al relatiilor sociale. Copilul tau devine un montagne-rousse emotional, pentru ca acesta este ritmul pe care i-l impune puseul de crestere.
Trece cu rapiditate de la o stare emotionala la alta, deoarece si schimbarile din viata lui se succed cu rapiditate.
Accepta-le deci, fiind constienta ca ele sunt parte din procesul natural de adaptare la mediu. Nu incerca sa le controlezi, nu iti face ganduri ca ai o mama rea si nu iti imagina ca ai un copil tulburat. Ai doar un copil care traverseaza o perioada tulbure.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu