Shop
Ultimele 100 de articole

4 abilitati pe care un copil trebuie sa le aiba inainte sa plece la facultate. Va avea mare nevoie de ele

24 octombrie 2017, , Vizualizări: 847
adolescent nervos - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - young-1683363

Copiii au nevoie de independenta si pana vor ajunge sa plece la facultate trebuie sa deprinda niste abilitati foarte importante.

 

Sfaturile de mai jos sunt pentru cei care vor pleca la facultate in alt oras decat cel natal, dar pot fi urmate si de catre cei care nu parasesc localitatea. Le vor prinde bine in viata.

 

 

  1. Gestionarea banilor

Daca in liceu cheltuirea banilor nu era o problema foarte mare, in facultate lucrurile se schimba. Invata-ti copilul sa isi faca bugete, sa isi plateasca facturile, sa-si pastreze bani si pentru distractie, dar si pentru economii. Gestionarea banilor in facultate il va pregati pentru viata de adult.

 

 

  1. Siguranta

Daca va locui la camin, in gazda sau cu chirie, copilul trebuie sa stie cum sa se fereasca de anturajul negativ. Consumul de alcool si substante interzise il fac vulnerabil in fata agresiunilor de orice natura.

 

 

  1. Sa se descurce

Copilul trebuie sa stie sa se descurce singur. Sa mearga cu mijloacele de transport in comun, sa se intereseze unde sunt sunt magazinele de unde se poate aproviziona, sa stie unde sunt institutiile de care are nevoie.

 

 

  1. Cumparaturi si gatit

Fast-food-ul nu este o solutie, nici in ceea ce priveste sanatatea, nici in ceea ce priveste bugetul. Copilul trebuie sa stie sa gateasca, sa urmareasca reducerile pentru a nu cheltui o avere pe mancare.

 

 

Toate aceste abilitati il vor pregati pentru viata de om matur si, cu cat le va invata mai devreme, cu atat ii va fi mai usor.

 

 

Sursa: empoweringparents.com

 

Cuvinte cheie: ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu