Capitolul educatie copii este foarte important pentru fiecare parinte. Iata ce tendinte se intrevat pentru anul 2013, in ceea ce priveste educatia copiilor.
1. Jobul si meseria de parinte
In anul 2013 vor fi dezbateri aprinse in ceea ce priveste imbinarea vietii de familie cu meseria. Din ce in ce mai multi oameni nu vor mai fi dispusi sa munceasca ore suplimentare in defavoarea familiei. La mare cautare vor fi job-urile cu program flexibil care sa le ofere mamelor posibilitatea de a avea grija de copii.
2. Copiii si tehnologia
Cand eram de varsta lor, niciunul dintre obiectele uzuale cu care se joaca acum copiii nostri nu se inventase. Nu exista Internet, nu existau telefoane mobile, aplicatii, console video etc. O atentie deosebita trebuie acordata capitolului “divulgare de informatii”, astfel incat copilul sa nu faca publice informatii ce tin de siguranta sa si a familiei sale.
3. Tatii isi vor lua rolul in serios
Din ce in ce mai multi tatici se vor implica in cresterea si educarea copiilor lor. Daca pana acum se stia ca tatii merg la serviciu pentru a oferi suportul financiar necesar, iar mamele stau acasa pentru a educa copiii, acum se simte un transfer de responsabilitati. Si tatii se implica la fel de mult in activitati ce tin de cresterea si educarea copiilor, de la schimbatul scutecelor la participarea la sedintele cu parintii sau infiintarea unor blog-uri in care sa-si impartaseasca reusitele, temerile si frustrarile.
4. Mamele vor fi interesate de look-ul lor
Influenta mamelor celebre isi va face simtita prezenta si mamele obisnuite vor incepe sa acorde din ce in ce mai multa atentie look-ului lor. Femei care pana nu demult neglijau acest aspect, incep sa fie atente asupra kilogramelor in plus acumulate in timpul sarcinii, asupra alimentatiei sanatoase, asupra importantei exercitiilor fizice si a unui stil de viata sanatos, atat in timpul sarcinii, cat si dupa nastere.
5. Stiinta nu ne va lamuri intru totul
Oamenii de stiinta isi vor da in continuare silinta sa descopere noi si noi remedii in ceea ce priveste bolile copilariei. Cu toate acestea, vor ramane necunoscute: are autismul, de exemplu, legatura cu gripa mamei din timpul sarcinii, de temperatura, cu faptul ca tatal este mai in varsta sau cu poluarea, mutatiile genetice sau antidrepresivele?
6. Retelele de socializare ale parintilor se vor dezvolta
Sentimentul ca nu esti singurul care se confrunta cu o problema ii determina pe din ce in ce mai multi parinti sa se inscrie in diverse comunitati on-line (sau in viata de zi cu zi), in care sa-si imparta ideile, sa faca schimb de informatii si sa scape astfel de stres.