9 lucruri înţelese greşit despre religie - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

9 lucruri înţelese greşit despre religie

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 9 lucruri înţelese greşit despre religie

Este aproape imposibil să deschizi un subiect despre religie fără să stârneşti polemici aprinse. Creştinilor le place să folosească Biblia ca sursa supremă a argumentelor lor despre religie, şi pot cita din paginile ei ore în şir. De-a lungul anilor oamenii au dezvoltat poveşti stranii despre Biblie şi conţinutul său. Iată câteva lucruri înţelese greşit despre religie şi Biblie, aşa cum au fost ele prezentate de specialiştii de la listverse.com:

 

Despre religie # 1: Fructul lui Adam şi Eva

Contrar credinţei populare Adam şi Eva n-au mâncat mărul cunoaşterii în Cartea Genezei. De fapt, nu este numit un fruct anume, ci se face referire la fructul din „pomul cunoştinţei binelui şi răului”. (Geneza 2:17)

 

 

Despre religie # 2: Şarpele diavol

Despre şarpele care a convins-o pe Eva să ia fructul din „pomul cunoştinţei binelui şi răului” nu se spune că ar fi diavolul în Cartea Genezei. El este cunoscut ca şarpele care a fost: „mai şiret decât toate fiarele câmpului pe cari le făcuse Domnul Dumnezeu pe Pământ”. (Geneza 3)

 

 

Despre religie # 3: Arca lui Noe

Cu toţii ştim că animalele din Arca lui Noe au fost două câte două. Greşit. De fapt, dobitoacele curate au fost 7 perechi, iar animalele care nu sunt curate  câte o pereche. Potrivit legii iudaice în ceea ce priveşte alimentaţia există mult mai multe animale curate decât animale care nu sunt curate, prin urmare majoritatea creaturilor care au intrat în arcă au fost din grupul celor 7. (Geneza 7:2-3)

 

 

Despre religie # 4: Cele 10 porunci

Dacă ne referim la importanţa pentru atât de mulţi oameni a celor 10 porunci s-ar putea crede că ştiu exact cum sunt acestea definite. Dar cei mai mulţi dintre oameni n-au nici cea mai mică idee. În Biblie nu există nici o listă cu  cele 10 porunci. În Exodul, lista include 14 sau 15 îndemnuri. Chiar în Biblie se face referire la „10” legi, acestea nu sunt menţionate în aceeaşi secţiune, aşa cum se cunosc cele 10 porunci. Iar diferitele religii creştine au împărţit poruncile diferit. Biserica Catolică combină primele 3 îndemnuri într-o singură poruncă, iar protestanţii combină ultimele două într-o singură poruncă. În plus, mai există ale 10 porunci, Decalogul Ritual care include şi legea: „Nu găti puiul în laptele mamei” (Exodul 20)

 

Despre religie # 5: Imaculata Concepţie

Imaculata Concepţie nu face referire la Isus care s-a născut fără păcat ci la mama sa, Fecioara Maria. Cei mai mulţi creştini cred că toţi oamenii s-au născut din păcat, mai puţin Isus. Biserica Catolică propăvăduieşte că şi Fecioara Maria s-a născut fără păcat, de aici şi termenul de Imaculata Concepţie. (Luca 1:28)

Imaculata Concepţie este concepţia Fecioarei Maria, mama lui Isus, care s-a născut prin umbrirea Sfântului Duh, iar nu prin împreunare trupească. Potrivit dogmei Fecioara Maria a dus o viaţă complet lipsită de păcat.

 

 

Despre religie # 6: Cei trei regi

Cu toţii am auzit de cei 3 regi/magi de la Răsărit, însă de fapt nu se face nici o referire la 3 regi în Biblie. În plus, nu există nici o referire a grupului de 3. Singura amintire a cifrei 3 este numărul darurilor pe care le cărau. (Matei 2:7-11)

 

 

Despre religie # 7: Meseria Mariei Magdalena

Nicăieri nu se spune în Biblie că Maria Magdalena a fost prostituată. De fapt, abia dacă este menţionată. În afară de prezenţa ei la Înviere, singurul lucru de care se aminteşte în Biblie este că a fost posedată de 7 draci. (Luca 8:2)

 

Despre religie # 8: Împăratul Constantin şi Biblia

Împăratul Constantin nu a definit canoanele noului testament la Primul conciliu de la Niceea în anul 325 după Hristos. De fapt Conciliul nici măcar nu face menţiunea în canoanele Bibliei. Acesta fusese definitivat la începutul secolului 2 în forma în care este găsit în Biblia Catolică. Un alt fapt puţin cunoscut este faptul că împăratul Constantin nu avea drept de vot în conciliu, el fiind observator. (Canoanele conciliului Niceea)

 

 

Despre religie # 9: Texte modificate

Unii oameni consideră că de-a lungul secolelor textul Bibliei a fost modificat de editori. De fapt, sunt foarte puţine schimbări făcute, multe dintre acestea sunt simple erori de scriere sau copiere.

 

Data articol: 31/08/2012