Shop

Studiu despre fericire: Descopera legatura dintre fericire si longevitate

12 noiembrie 2011, , Vizualizări: ...
sfatulparintilor.ro - Studiu: Oamenii fericiti traiesc mai mult

De foarte multa vreme se vorbeste despre fericire si despre efectele sale benefice asupra organismului uman. Cand sunt intrebati despre fericire, toti oamenii, indiferent de cultura, religie, pozitie sociala, cunosc de influenta sa pozitiva in toate aspectele vietii de zi cu zi. Adevarul e ca acelasi lucru poate fi perceput diferit, de aceeasi persoana in functie de starea emotionala in care se afla: daca este pozitiv va gasi o solutie indiferent de cat de complicata este problema, daca este depresiv va renunta din start fiind convins ca nu are rezolvare. Si, atunci, nu depinde de noi sa decidem sa fim tot timpul fericiti in ciuda tuturor vicisitudinilor vietii? Stiti si voi, fiecare provocare poate fi abordata din doua unghiuri: „Dumnezeu mi-a dat asta pentru ca ma iubeste si vrea sa ma faca mai puternic” sau „Cu ce ti-a gresit, Doamne, de ma pedepsesti mereu”. Si daca depide exclusiv de noi sa fim fericiti ce ne impiedica sa fim? Mai ales ca, dincolo de toate lucrurile pe care le aduce aceasta stare de spirit, mai avem un avantaj: oamenii care apreciaza fericirea ca fiind un aspect important al vietii lor traiesc mai mult.

 

 

Oamenii fericiti traiesc mai mult

Iar un studiu realizat pe un esantion de 3.800 de oameni cu varste cuprinse intre 52 si 79 de ani a descoperit faptul ca persoanele care au facut din fericire prioritatea numarul 1 in viata lor au sanse mai mari sa nu moara in urmatorii 5 ani decat cei pentru care fericirea e doar un cuvant fara o seminficatie aparte.

Chiar si dupa ce au luat in calcul si alte coordonate precum impactul anilor de viata, bolile precum si modul de viata al oamenilor fericiti cercetatorii au descoperit ca persoanele fericite sunt cu 35% mai putin susceptibili sa moara devreme decat cei care se declara nefericiti.

 

 

Fericirea influenteaza relatiile sociale, iar acestea sanatatea

Desi rezultatele acestea nu demonstreaza cu certitudine ca fericirea are o influenta directa asupra duratei vietii, cercetatorii au gasit si alte studii care stabilesc o legatura puternica intre starea de bine si pozitivism, pe de o parte, si o viata lunga pe de alta parte. Adrew Steptoe, cel care a condus studiul a declarat: „Fericirea poate influenta profund alte aspecte importante pentru sanatatea ale vietii oamenilor. Spre exemplu, fericirea este strans legata de relatiile sociale excelente, iar aceste lucruri conteaza  cand vorbim despre influenta fericirii asupra sanatatii”.

 

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Comentarii (3)

  1. ramy29 spune:

    Asa este ….ultima fraza din acest articol , rezultatul studiului ,o lectie care merita retinuta.

  2. elena.nalbaru spune:

    Daca suntem optimisti ne putem bucura pe deplin de fericire!

  3. mioara_milea spune:

    ce-si poate dori omul mai mult decat sa fie fericit!

Comenteaza

Nume (obligatoriu)

Mail (nu va fi facut public) (obligatoriu)

Website

Meniu