Cafea, cappuccino, cafe-late, expresso, iata numai cateva exemple de bauturi nelipsite din viata oamenilor. Este de la sine inteles: cafeaua este usor de preparat in casa. Celelalte bauturi insa majoritatea le cumpara de la automate sau de la restaurante (de tipul fast food sau nu). Noi va prezentam astazi doua retete foarte simple de cappuccino, pe care oricine le poate face in propria casa. Cappuccino se serveste in recipiente de portelan pentru ca este pastrata temperatura pentru mai mult timp decat in recipiente de sticla sau orice alt material.
Cappuccino cu scortisoara sau ciocolata neagra
Aveti nevoie de : 2 cesti de lapte degresat, 2 cesti de cafea din boabe proaspat macinate, 1 lingura de zahar si jumatate de lingurita de scortisoara sau ciocolata neagra, pentru decor.
Puneti laptele la fiert (sau il puteti tine in cuptorul cu microunde timp de doua minute). Turnati laptele fierbinte intr-un blender si adaugati zaharul. Mixati timp de un minut. Impartiti cafeaua in patru cesti si adaugati apoi spuma de lapte. Deasupra puteti presara scortisoara sau ciocolata neagra.
Cappuccino cu portocala si scortisoara
Aveti nevoie de jumatate de ceasca de zahar, jumatate de ceasca de cafea instant, 1 ceasca de lapte praf, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de coaja de portocala rasa.
Mixati toate ingredientele intr-un blender. Lasati amestecul sa se “linisteasca”. Folositi cate doua lingurite din acest amestec pentru fiecare ceasca cu apa fierbinte.