Pentru aluat:
250 g biscuiti obisnuiti
1 ou
100 g unt
2-3 linguri de lapte
Pentru crema:
250 g mascarpone
300 g branza dulce de vaca
4 oua
Zahar vanilat
7 linguri cu zahar
1 borcan dulceata de affine
Mod de preparare:
Sfarami biscuitii marunt, adaugi untul topit, oul intreg si laptele. Intr-o tava detasabila de tort pui compozitia de biscuiti si ii presezi cu fundul unui pahar sa nu ramana goluri, aceasta va fi baza pentru prajitura. Pentru crema bati albusurile spuma cu 4 linguri de zahar si le pui la rece. Amesteci galbenusurile cu 3 linguri de zahar, peste galbenusuri adaugi mascarpone si albusurile spuma. La sfarsit adaugi branza de vaci si esentele. Peste baza de prajitura pui crema si dai la cuptor pentru 40 de minute. Cand are o culoare aurie este gata. Se pune la rece pentru cateva ore si apoi se desface pe un platou si se unge cu dulceata.