Ingrediente:
2 borcane de mazare , 450 g piept de curcan dezosat și fara piele, 2 ceape , 2 ardei grasi, roșii, 1 conserva mare de roșii tocate, 1 lingura pasta de tomate, 1 lingurita mica de chimen, marar proaspat tocat, sare, piper, 3 linguri de ulei, 1 litru supa de pui (sau 2 cuburi concentrat de pui), 1 lingura boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Taiati pieptul de curcan cubulete potrivit de mari. Curatati si tocati ceapa marunt. Ardeii se curata de cotor si seminte, si se taie in cuburi potrivit de mari. Se incinge uleiul intr-o cratita adanca. Se pune la prajit pieptul de curcan; se lasa pana scade zeama lasata si pana se rumeneste uniform pe toate partile. Se adauga ceapa si ardeiul gras in cratita. Se adauga boiaua si chimenul si se amesteca pentru omogenizare. Se stinge totul cu supa de pui (calduta). Se lasa sa fiarba la foc potrivit 20 de minute cu capac deasupra. Dupa cele 20 de minute, cand pieptul de curcat a fiert pe jumatate, se adauga mazarea, pasta de tomate si conserva de rosii. Se lasa la fiert inca 20 de minute, tot la foc mic, cu capac. Cu 5 minute inainte de a lua mancarea de pe foc, dupa ce carnea si mazarea au fiert, se adauga mararul tocat marunt si se asezoneaza cu sare si piper.
Este foarte buna alaturi de o salata din mixt de muraturi. Pofta buna!