Stresul nu este o scuza sa iti lovesti copilul! 7 sfaturi ca sa NU il mai bati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Stresul nu este o scuza sa iti lovesti copilul! 7 sfaturi ca sa NU il mai bati

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Stresul nu este o scuza sa iti lovesti copilul! 7 sfaturi ca sa NU il mai bati
iti lovesti copilul
Credit foto: Imagine de PublicDomainPictures de la Pixabay

Singurul lucru mai ingrozitor decat sa vezi suferinta copilului tau, este ca tu sa fii cel care ii provoaca suferinta. Niciun parinte nu vrea sa isi bata copiii, dar uneori stresul de la munca, lipsa de bani si copiii care tipa si nu pot fi stapaniti pot impinge un parinte dincolo de limita. Insa stresul nu este sub nicio forma o scuza ca sa abuzezi fizic de copilul tau.

Iata cateva metode de la expertii eHow pentru a stapani situatiile cand pur si simplu simti ca iti pierzi controlul:

1.    Fii atent la semnele tale proprii de avertizare ca in curand te apropii de limita ta.

Daca incepi sa vorbesti mai tare, sa tipi, sa gandesti lucruri negative sau sa iti zvacneasca muschii, ia-le ca pe semnale ca e cazul sa te opresti inainte de a regreta.

2.    Paraseste incaperea.

Daca ai un copil care nu se opreste din plans sau nu te asculta, cata vreme copilul este fizic in siguranta, nu e o problema sa iesi din camera unde este el. Daca il lasi sa planga de unul singur nu il va rani asa de mult cum il poate rani sa ramai langa el pana te enervezi la maxim si ajungi sa il lovesti.

Citeste si: Ce nu stiai despre pedeapsa cu bataia. 6 motive sa renunti la „simpla” palma la fund

3.    Vorbeste cu o prietena.

Poate ca te simti cel mai groaznic parinte de pe pamant sau iti este prea rusine sa abordezi cu cineva subiectul, dar daca pastrezi acest secret chinuitor doar pentru tine, iti va fi si mai dificil si cu siguranta asta nu ii face bine copilului tau. Multi parinti – chiar daca nu vorbesc despre asta – au simtit uneori impulsul de a-si lovi copilul la nervi. Vorbeste cu oameni ca tine, afla cum se descurca ei cu probleme similare, invata din experientele lor, pentru ca nu esti singur.

4.    Cauta ajutor medical daca suferi de depresie.

Depresia postnatala este un diagnostic serios cu consecinte profunde si nu trebuie ignorata. Multi parinti au si un dezechilibru hormonal care le genereaza stari de nervi si tensiune din orice sau nu au un aport suficient de minerale, cum ar fi calciul si magneziul, fapt pentru care sistemul lor nervos este labil si instabil, asa ca ajung sa se inflameze din maruntisuri care pana la urma fac parte din procesul normal de crestere a unui copil, de formare a unui viitor adult. La urma urmei nimeni nu ti-a promis ca va fi numai soare pe drumul vietii de parinte. Daca vezi ca mai mult te enervezi pe copilul tau decat sa te bucuri de el, analizeaza bine, poate ca problema e la tine.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 04/09/2024