Admiterea la programele de studii de la Universitatea Româno-Americană a început: descoperă facultățile disponibile! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Admiterea la programele de studii de la Universitatea Româno-Americană a început: descoperă facultățile disponibile!

Sfatulparintilor » Adolescenți » Educație adolescenti » Admiterea la programele de studii de la Universitatea Româno-Americană a început: descoperă facultățile disponibile!
Admiterea la programele de studii de la Universitatea Româno-Americană

Universitatea Româno-Americană a deschis admiterea pentru 2024, atât pentru programele de studii de Licență, cât și pentru programele de studii de Masterat. Admiterea se face online, pe platforma dedicată, până pe 24 iulie 2024.

 Cei interesați să devină viitori studenți ai universități pot intra și pe primul escape room virtual educațional realizat de Universitate – SkillQuest. Aici, ei pot descoperi ce facultate li se potrivește și pot programa o discuție cu un reprezentat la instituției pentru a avea parte de consiliere personalizată. 

Iată care sunt Facultățile disponibile la Universitatea Româno-Americană, unde poți urma programe de studii de Licență și Masterat, cu predare în limba română sau engleză, în funcție de specializare:

Admiterea la programele de studii de la Universitatea Româno-Americană

Facultatea de Afaceri Internaționale

Facultatea de Drept

Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie

Facultatea de Finanțe și Contabilitate

Facultatea de Informatică Managerială

Facultatea de Management–Marketing

Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității

Fiecare facultate include specializări permanent actualizate, care corespund cerințelor pieței muncii. Anual, primii 20% dintre studenții înmatriculați la programele de licență, respectiv 10% la programele de masterat, cu predare în limba română, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere sunt scutiți de plata taxei, beneficiind de burse de studii.

Admiterea pentru studii de Licență:

Înscrierile la admiterea pentru studiile de licență se fac fie online pe platforma dedicată admiterii, până pe 24 iulie 2024 sau în fizic în campus, între 8 – 24 iulie, la sediul Universității Româno-Americane, din Bulevardul Expoziției nr. 1B, București. Admiterea la studiile de licență este adaptată la domeniile de specialitate, precum și la pregătirea candidaților. 

La Universitatea Româno-Americană, admiterea la programele de licență în limba română, se face cu luarea în calcul a mediei de bacalaureat (50%) și a unui Atestat/Certificat (50%) eliberat de instituțiile de învățământ preuniversitar și recunoscute de Ministerul Educației sau atestate recunoscute instituțional în unul dintre domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine.

Candidații care nu dețin atestate, vor susține o Probă de Concurs ce constă într-un Eseu sau Interviu online (la alegerea candidatului) privind motivația alegerii Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate /specializare). Absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat care au obținut premii I, II, III, mențiuni sau premii speciale la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale (recunoscute de către Ministerul Educației) pot fi admiși fără susținerea concursului de admitere, având echivalată cu 10 (zece) nota la Proba de concurs.

Admiterea la programele Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie se face cu luarea în calcul a mediei de bacalaureat (50%) și a probei de concurs (50%),  în în media de admitere. Proba de concurs este una de aptitudini motrice (traseu aplicativ contracronometru – 26 iulie 2024, la ora 09:00 sau ora 16:00, la alegere, la Baza Sportivă a Universității). Pentru programul de studii „Educație fizică și sportivă”, candidații pot prezenta un atestat/certificat din domeniul sportului, limbă română sau limbi străine recunoscut de Ministerul Educației, în vederea echivalării probei de concurs.

Admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză se face pe baza unui Interviu online în limba engleză și a documentului care atestă nivelul de cunoaștere a limbii engleze.

Admiterea pentru studii de Masterat:

Înscrierile la admiterea pentru studiile de masterat se fac fie online pe platforma dedicată admiterii până pe 25 iulie 2024, fie în campus, în perioada 8 – 25 iulie. Admiterea se face pe baza unui eseu/proiect, elaborat în conformitate cu tematica de specialitate afișată, cu luarea în considerare a mediei de licență, în ordinea descrescătoare a mediilor finale, în limita locurilor disponibile.

Atât pentru licență, cât și pentru masterat, concursul de admitere va avea loc în data de 26 iulie. Rezultatele vor fi comunicate în cel mult 2 zile calendaristice (licență), respectiv 4 zile (masterat), de la data concursului, la sediul Universității și online în secțiunea dedicată a paginii web https://www.rau.ro

Beneficiile de a studia la Universitatea Româno-Americană:

Alături de burse de studiu și programe de tip dublă diplomă oferite în parteneriat cu University of York (UK), Northwood University (SUA), St. Francis (SUA) și University of Siena (Italia), Universitatea Româno-Americană oferă studenților săi un mediu multicultural, dar și numeroase activități de dezvoltare academică, profesională și personală, prin organizarea de activități extra-curriculare: cursuri cu profesori internaționali, evenimente de socializare sau culturale, conferințe, ateliere susținute de reprezentanți din mediul de business, workshop-uri, proiecte în colaborare cu companii sau instituții pentru dezvoltarea de soft skills și hard skills, târg de joburi și multe alte activități ce transformă campusul într-un loc vibrant și internațional, excelent pentru formarea studenților! 

Pe lângă acestea, Universitatea oferă studenților săi posibilitatea de a pleca la studii și internshipuri internaționale prin programul ERASMUS+, dar și un campus dotat cu tehnologii la standarde internaționale. Studenții au la dispoziție o bibliotecă fizică și una virtuală cu acces gratuit la baze de date internaționale, săli de lectură, student corners, WI-FI gratuit în campus, o bază sportivă cu terenuri de sport, un restaurant-cantină, două cafenele și un cabinet medical. Căminul-hotel al Universității are 140 de camere cu baie proprie și o capacitate totală de 360 de persoane.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul Universității Româno-Americane.

Data articol: 26/06/2024