Un SOLSTIȚIU DE VARĂ cum n-a mai fost din 1796. De ce este atât de important și cum ne afectează viața - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Un SOLSTIȚIU DE VARĂ cum n-a mai fost din 1796. De ce este atât de important și cum ne afectează viața

Sfatulparintilor » Evenimente astrologice » Un SOLSTIȚIU DE VARĂ cum n-a mai fost din 1796. De ce este atât de important și cum ne afectează viața
SOLSTIȚIU DE VARĂ cum n-a mai fost
Credit foto: Depositphotos.com

În mod obișnuit, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie în majoritatea anilor, deoarece polul nord al Pământului este înclinat la maximum către Soare într-un moment specific al acelei zile. Pe măsură ce Pământul se învârte în jurul Soarelui pe parcursul unui an, axa sa rămâne îndreptată în aceeași direcție, astfel încât orientarea Pământului în spațiu trece printr-un ciclu:

  • când polul nord al Pământului este orientat maxim către Soare (solstițiul de vară),
  • când polul nord al Pământului este aliniat cu mișcarea Pământului în jurul Soarelui (echinocțiul de toamnă),
  • când polul nord al Pământului este orientat maxim departe de Soare (solstițiul de iarnă),
  • și când polul nord al Pământului este anti-aliniat cu mișcarea Pământului în jurul Soarelui (echinocțiul de primăvară).

Echinocțiile și solstițiile menționate aici se aplică emisferei nordice. În emisfera sudică, echinocțiile și solstițiile sezoniere sunt opuse, deoarece anotimpurile sunt determinate de direcția în care este îndreptat polul sud al Pământului, mai degrabă decât polul nord.

Cu toate acestea, în acest an, în 2024, solstițiul de vară va fi puțin mai devreme decât de obicei: pe 20 iunie pentru majoritatea lumii. De fapt, momentul în care are loc solstițiul, marchează cel mai timpuriu solstițiu de vară pentru planeta Pământ din anul 1796 încoace. Mai trebuie să spunem că pe atunci George Washington, primul președinte al Statelor Unite ale Americii, era încă președinte?!

Horoscop special: 3 ZODII care uită de tristețe din 11 iunie. Alinierea Soare-Lună-Venus le vindecă suferințele în dragoste

Solstițiul de vară – Semnificații

Solstițiul de vară se apropie rapid. Momentul planetar puternic în care înclinarea Pământului ne aduce cel mai aproape de Soare.

Acesta este un moment crucial în anul nostru și iată de ce…

-Solstițiul de vară marchează cea mai lungă zi din an.

-De la solstițiul de iarnă, zilele s-au prelungit treptat, pe măsură ce Pământul a început să se încline înapoi spre soare.

Suntem mai concentrați în interior în zilele mai întunecate ale iernii. Am vrut să fim fizic înăuntru. A fost o perioadă de visare mentală, manifestare și planificare.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 11/06/2024