Eclipsă de Lună plină a viermelui în Balanță. Clarificări karmice. Cum mergem mai departe?
Pe 25 martie 2024 avem o eclipsă de Lună plină în Balanță. Luna plină din această lună poartă numele de Luna plină a viermelui.
Eclipsa face trigon cu Pluto în Vărsător, oferindu-ne oportunitatea de a ne adânci în dinamica noastră relațională și de a o transforma în bine. Aceasta este o eclipsă a Nodului Sud. Eclipsa Nodului Sud aduce o clarificare karmică. Legăm capetele nelegate. Revizităm trecutul. Terminăm ce este neterminat.
Balanța descrie modelele noastre relaționale. Eclipsa Nodului Sud în Balanță ne va îndemna să reflectăm asupra relațiilor din trecut, să reconciliem conflictele nerezolvate și să eliberăm orice atașamente sau bagaje persistente.
Cu toții știm că oamenii sunt animale sociale. Dar de ce avem nevoie de oameni? De ce sunt relațiile atât de importante?
Într-o relație unu la unu – romantică, de prietenie, etc. – atragem ceea ce lipsește din noi sau ceea ce ne-ar putea ajuta să ne înțelegem mai bine și să creștem în cea mai bună versiune a noastră. Partenerul devine un oglindă reflectându-ne aspecte ale noastre pe care nu le putem vedea ușor.
Suntem atrasi în mod special de persoane ale căror răni declanșează ale noastre, astfel încât, prin acționarea acestor dinamici de rănire, le putem vindeca împreună.
Horoscop special: Luna Plină a viermelui în Balanță 25 martie 2024. Ce adevăruri dificile ies la iveală?
Eclipsa lunară în Balanță – Jocurile oamenilor
Relațiile noastre sunt o reproducere a relațiilor și modelelor relaționale pe care le-am observat în primii ani de viață: relațiile dintre părinții noștri, îngrijitori sau membrii familiei.
Apoi recreăm inconștient aceste dinamici timpurii în relațiile noastre adulte pentru a le „lucra”.
Jucăm „jocuri” sau punem în scenă modele în care reproducem ceea ce am învățat în primii ani ai vieții noastre. Un „joc”, așa cum este definit de psihologul Eric Berne, este un model de comportament implicând două persoane. Există o serie de interacțiuni, urmate de o recompensă emoțională.
Aceste jocuri nu sunt despre manipulare sau lupte de putere. Aceste „jocuri” sunt inconștient. Nu suntem conștienți că le jucăm.
Toți jucăm jocuri inconștiente – în special în relații – creând anumite dinamici relaționale care reenactează scenariile familiare și răspunsurile emoționale pe care le-am experimentat în copilărie.
Atracția pentru a repeta dinamici relaționale trecute observate în viața timpurie este foarte puternică. Din cauza acestei familiarități și condiționări, suntem practic programați să relaționăm în anumite moduri și să atragem anumite tipuri de oameni în viața noastră.
Ne putem spune: partenerul meu nu este deloc ca mama/tatăl meu. Am avut un partener alcoolic, dar partenerul meu nu bea. Am reușit să rup ciclul.
Dar dacă mergem puțin mai adânc, adesea găsim drive-uri psihologice și dinamici de relație similare.
Da, partenerul poate să nu bea alcool, dar poate totuși să manifeste comportamente care reflectă problemele subiacente din spatele consumului de alcool: poate că au dificultăți în încrederea în sine sau în gestionarea sentimentelor. Modelul subiacent este încă acolo, chiar dacă partenerul nu folosește alcoolul pentru a-l gestiona.
Motivul pentru care atragem persoane cu o anumită rană sau profil psihologic este tocmai pentru a recrea acel model timpuriu în speranța de a-l înțelege și, în cele din urmă, de a-l vindeca. Prin vindecarea dinamicii părinte/partener indisponibil, ne vindecăm pe noi înșine.
Generic vorbind, nu este nimic în neregulă în a alege parteneri care ne amintesc de părinții noștri. Suntem programați să o facem pentru a putea ajunge în cele din urmă la următorul nivel de conștientizare și înțelegere.
Citeste continuarea: 1 2