Lauren Torrisi-Gorra este un dietetician înregistrat cu un Grand Diplôme în Arte Culinare de la Institutul Culinar Francez și o licență în Comunicare și Studii Media de la Universitatea Fordham. După un deceniu de lucru în lumea culinară și media, Lauren și-a urmat pasiunea supremă și și-a luat masterul în Nutriție Clinică și Dietetică la Universitatea din New York.
De la 16:8 până la postul de zile alternative, este greu să ții pasul cu toate tipurile diferite de post intermitent (PI) existente. De când PI a devenit atât de popular, oamenii au venit cu câteva metode pentru a face postul puțin mai ușor.
Introdu postul trisat – un termen pentru un tip modificat de PI care permite un aport de calorii în timpul ferestrei de post. Deși această abordare a PI este mai plăcută și mai ușor de respectat decât postul strict, nu există dovezi concrete care să susțină eficacitatea acesteia.
În acest articol, discutăm cu un cercetător PI pentru obține părerile despre potențialele beneficii și dezavantaje ale postului trisat.
Ce este postul trișat?
Pentru a înțelege postul trisat, va trebui să cunosti elementele de bază ale postului intermitent (PI). PI este un termen pentru modele de alimentație care implică perioade regulate de aport caloric redus sau deloc, ciclic cu perioade de aport energetic normal.
Există câteva tipuri de post intermitent, fiecare cu propriul set de reguli, dar metodele tradiționale necesită evitarea totală a caloriilor în perioada de post, care poate dura între 12 și 24 de ore. Aceasta înseamnă că, dacă utilizezi metode tradiționale, stricte, PI, te vei abține de la toate caloriile în timpul perioadei de post. (Da, chiar și din băuturi precum cafeaua!).
Metodele care permit un anumit aport de calorii în timpul ferestrei de post sunt denumite post „modificat”. De exemplu, persoanele care urmează un post tradițional cu zile alternative (ADF) mănâncă alimente o dată la două zile și se abțin complet de la calorii în zilele de post. Persoanele care urmează ADF modificate mănâncă o cantitate foarte mică de calorii – de obicei sub 500 – în timpul zilelor de post și apoi mănâncă normal în ziua următoare.
Postul trisat este un termen folosit pentru a descrie consumul de calorii în timpul unei ferestre de post. În timp ce postul trisat nu are o definiție stabilită, ar putea fi considerat un tip modificat de post, deoarece persoanele care folosesc această metodă consumă de obicei aproximativ 100 de calorii în timpul perioadei de post.
Grant Tinsley, Ph.D., profesor la Texas Tech University și cercetător privind postul intermitent, consideră că este important să se separe postul trisat de metodele tradiționale de post. „Dacă rămânem la definiția postului care înseamnă că nu se consumă calorii într-o anumită perioadă de timp, „postul trisat” este într-adevăr un post sau este doar consumul unui număr foarte mic de calorii într-o anumită perioadă de timp? Unde este linia aici ?” spune Tinsley la mindbodygreen. „Dacă 100 de calorii în timpul unei perioade de post este un post trisat, ce înseamnă 150 de calorii? 200 de calorii? Și așa mai departe.”
Tinsley este unul dintre mulți experți în post care nu consideră metodele care permit orice aport de energie în timpul ferestrei de post drept „post”. În mod ideal, în perioadele de post ar trebui să se consume zero calorii.
Postul trisat este un termen folosit pentru a descrie un tip de post modificat care permite o cantitate mică de calorii – de obicei aproximativ 100 – în timpul unei ferestre de post. Strict vorbind, dacă mănânci calorii în timpul unui post, nu mai existi.
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie