10 remedii naturiste pentru astm - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 remedii naturiste pentru astm

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 remedii naturiste pentru astm
remedii naturiste pentru astm

Ce este astmul?

Experții în sănătate au considerat astmul o boală pulmonară acută sau cronică. Aceasta provoacă dificultăți în respirație și fluxul inadecvat de aer în plămâni contribuie la atacuri de astm. Boala debilitantă afectează deopotrivă copiii și adulții. Unele dintre remediile naturiste includ consumul de cafea, aportul de lapte și alte produse lactate, acizi grași omega-3, vitamina C și E, legume cu frunze verzi, miere, curcumă, ghimbir și usturoi, smochine, fasole și cereale.

Simptomele astmului

Unele dintre simptomele comune asociate cu această boală sunt:

  • Presiune pe piept
  • Tuse
  • Dificultăţi de respiraţie
  • Sunet şuierător

Cauzele astmului

Diverse studii asupra astmului au concluzionat că starea vremii, infecțiile, alergia și poluarea aerului declanșează atacul acestuia. Dacă nu se administrează un tratament corect, s-ar putea agrava – în special la copii.

Boala este frecventă și poate afecta viața de zi cu zi, de aceea ar trebui să optați pentru o soluție de încredere, sigură. Mai mult, îl puteți trata prin remedii medicale și la domiciliu deopotrivă.

Astmul și 10 remedii naturiste pentru astm

Consumați cafea

Cofeina din cafea poate trata un atac de astm conform studiilor ştiinţifice. Este posibil, deoarece cofeina are efect bronhodilatator. Consumul unei căni de cafea proaspăt preparată poate curăța căile respiratorii și permite să respirați fără piedici.

Mai mult, cafeaua tare poate oferi un rezultat mai bun și poate controla atacurile de astm. Nu trebuie să consumaţi mai mult de două căni de cafea într-o zi. Cu toate acestea, vă puteți consulta cu medicul în acest sens, cu privire la starea dumneavoastră.

Lapte și produse lactate

Poate să vi se pară neobișnuit, dar produsele lactate pot oferi rezultate satisfăcătoare în caz de astm. Este una dintre cele mai hrănitoare modalități de a trata boala în special la copii. Studiile au relevat faptul că tipuri distincte de brânză împreună cu consumul regulat de lapte pot împiedica apariția astmului la copii.

Produsele lactate sunt încărcate cu probiotice. Acestea din urmă îndeplinesc diferite funcții, inclusiv consolidarea sistemului imunitar. Imunitatea puternică elimină ulterior factorii interni și externi care contribuie la atacurile de astm.

Acizi grași Omega-3

Numeroase studii au descoperit că acizii grași omega-3 sunt extrem de benefici pentru bunăstarea generală. Elementul nutritiv are potențialul de a menține diferiți factori care afectează sănătatea la distanţă.

În caz de astm, puteți consuma o cantitate moderată de somon, păstrăv, ton, macrou și sardine pentru a atenua simptomele. În afară de aceasta, puteți prelua o mulțime de acizi grași omega-3 din nuci și semințe pentru a reduce intensitatea inflamației care declanșează, de asemenea, astmul în majoritatea cazurilor.

Vitamina C și E pentru atacurile de astm

Nutriționiștii sugerează că dozele adecvate de vitamina C pot contribui la detoxifiere ȋn caz de reacții alergice. În cele mai multe cazuri, aceste reacții joacă un rol semnificativ și accelerează atacurile de astm la copii și adulți.

Datorită proprietăților sale antioxidante, vitamina C este eficientă pentru a atenua inflamația corpului care contribuie la atacurile de astm. Prin urmare, consumați fructe precum portocale, căpșuni, cireșe și grepfrut, deoarece sunt o sursă sigură și naturală pentru a obține vitamina C.

În afară de aceasta, vitamina E este de asemenea cunoscută pentru o funcție similară. Nutriționiștii consideră nucile, uleiurile vegetale, şi semințele surse de încredere de vitamina E. Este evident că sursele naturale nu au efecte adverse, dar trebuie să vă consultați cu medicul în acest context.

Citeste continuarea aici.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 30/05/2022