10 remedii naturale pentru ciuperca piciorului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 remedii naturale pentru ciuperca piciorului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 10 remedii naturale pentru ciuperca piciorului
esculţi când va confruntaţi cu aşa ceva. 

Infecțiile la unghiile de la picioare pot fi cel puţin extrem de supărătoare, ceea ce vă determină să doriţi să vă deplasaţi desculţi când va confruntaţi cu aşa ceva. V-ați putea imagina că încercaţi să vă familiarizaţi cu cineva, iar faptul că deţineţi acest secret jenant poate deveni o sursă majoră de discuții? Cauzată de o ciupercă buclucaşă tinea unguium, această afecţiune este foarte rezistentă la suprimarea sistemului imunitar.

Cum aveţi de gând să acţionaţi? Aţi putea să investiţi destul de mulţi bani în preparate comerciale, care nu sunt neapărat eficiente. Multe remedii naturale au proprietăți destul de asemănătoare cu preparatele vândute fără reţetă pentru ciuperca piciorului, deci faceţi-vă o favoare și economisiți bani.

Este posibil să aveți multe dintre aceste remedii naturale chiar acum în cămara dumneavoastră, deci nu va costă nimic să încercaţi. Iată câteva remedii de acasă, grozave pentru a trata acea agasantă ciupercă a piciorului.

10 remedii naturale pentru ciuperca piciorului

Praf de copt

Cunoscut ȋn chimie ca bicarbonat de sodiu, lista impresionantă a beneficiilor acestuia face să ne mirăm de ce nu profită de el mai mulţi oameni.

Praful de copt este eficient în special împotriva unei varietăți de infecții fungice, din cauza faptului că este clasificat ca substanță bazică și alcalină acţionând în organism. Ce înseamnă asta? În special, infecțiile fungice se dezvoltă în condiții de pH acid. Prin ceea ce facem şi consumăm zilnic, balanţa acid-bază inclină mai mult în direcția acidității, ceea ce facilitează dezvoltarea infecțiilor fungice.

O linguriță de praf de copt consumată zilnic cu apă este o modalitate excelentă pentru prevenirea infecțiilor fungice și poate chiar remedia mai multe tipuri dacă acestea există deja. În cazul unei ciuperci a piciorului, pe lângă consumul de bicarbonat de sodiu, ar trebui să îl folosiți și pentru baie la picioare sau sub forma de pastă.

Prin dizolvarea unei cantităţi mici de praf de copt într-un volum mic de apă, obţineţi o pastă groasă, de consistența pastei de dinți. Apoi, aplicați cât doriţi în jurul unghiei şi la baza acesteia, mai ales înainte de culcare.

Puteți, de asemenea, să vă înmuiaţi piciorul în apă caldă, dizolvând o lingură de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă, cel puțin 15 minute. Utilizarea zilnică este recomandată.

Ulei din arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai prezintă importante proprietăți antimicrobiene, ajutând la tratarea infecțiilor fungice și bacteriene. Este posibil să fi auzit chiar și să fi încercat uleiul din arbore de ceai pentru tratarea mătreţii, deoarece s-a remarcat ca unul dintre cele mai bune remedii pentru tratarea diferitelor micoze.

Există acum preparate specializate sub forma de lac de unghii, care includ ulei din arbore de ceai pentru aplicarea în cazul infecții fungice ale unghiilor, care prezintă potențial anti-fungic comparabil cu unul dintre cele mai apreciate preparate antifungice sintetice, clotrimazolul.

Ulei de oregano

Pe lângă faptul că este o plantă gustoasă, oregano, în forma sa de ulei esențial este de asemenea extrem de eficient ca agent antibacterian și anti-fungic.

Acest lucru este în mare parte atribuit prezenței timolului, compus care prezintă acțiune fungicidă asupra onicomicozelor. Este cel mai bine aplicat zilnic pe unghiile afectate cu ajutorul unui tampon.

Oțet

Multe dintre proprietăţile oţetului de mere se datorează componentei sale acetice. În cazul oțetului alb, totuși, nu îl veți consuma, ci mai degrabă vă înmuiați picioarele în el.

Adăugați o parte oțet în două părți de apă și înmuiați picioarele pentru o perioadă de 20 de minute pe zi. Oțetul poate să nu fie un remediu independent, dar atunci când este combinat cu bicarbonat de sodiu și alte remedii orale, poate deveni eficient.

Citeste continuarea aici.

foto: Depositphotos.com

Data articol: 20/04/2022