Alimente care provoaca dependenta. Stiai de ce ti-e tot timpul pofta de ele? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimente care provoaca dependenta. Stiai de ce ti-e tot timpul pofta de ele?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Alimente care provoaca dependenta. Stiai de ce ti-e tot timpul pofta de ele?
Alimente care provoaca dependenta - SFATULPARINTILOR.RO - Depositphotos_178013364_L

Oricat de inofensive ti s-ar parea, exista alimente care provoaca dependenta. Da, ai citit bine. Nu doar anumite substante, considerate periculoase si care sunt interzise, duc la adictie, ci si unele alimentele.

Iata mai jos o lista de alimente care provoaca dependenta. Asa se explica de ce iti este tot timpul pofta de ele!

Pizza

Pizza se afla pe primul loc al alimentelor care provoaca dependenta. Situatia se explica prin faptul ca fiecare felie are un continut glicemic si de grasimi (22, respectiv 10 grame) care stimuleaza placerea. Fiecare felie de pizza contine undeva la 300-360 de calorii, in functie de topping. Nu uita ca necesarul zilnic este in jur de 2000 de calorii.

Ciocolata

Un baton de ciocolata cu lapte are sarcina glicemica de 14 si 13 grame de grasimi. La acestea se adauga si cofeina, substanta care duce si ea la dependenta. Creierul este stimulat in zona de placere si, ca atare, de fiecare data cand nu mai este activata aceasta zona vrei din nou. Retine ca un baton de ciocolata poate avea peste 200 de calorii.

Citeste si: Ce alimente sa mananci ca sa iti echilibrezi chakrele

Chipsuri

La o portie de 100 de grame de chipsuri, sarcina glicemica este de 12, iar continutul de grasimi este de 30 de grame. In plus, varietatea de arome artificiale, uleiurile in care sunt prajite fac din chipsuri o alta varianta de alimente care creeaza dependenta. Mai mult, substantele pe care le contin contribuie la aparitia unei stari de hiperactivitate, deoarece suprima in creier zona asociata cu somnul.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 16/03/2022