Alimentația joacă un rol extrem de important pentru sănătatea noastră în lunile de iarnă. Corpul are nevoie, mai mult ca oricând, de vitamine, nutrienți, antioxidanți pentru a lupta cu virusurile și infecțiile.
Tocmai de aceea, LIFE.ro ne vorbește despre care sunt cele mai bune alimente de consumat iarna:
Ardei grași roșii
Vitamina C este foarte importantă în sezonul rece, motiv pentru care consumam multe citrice iarna. Portocalele, mandarinele sau grapefruitul sunt cunoscute pentru faptul că sunt bogate în această vitamină, care luptă împotriva răcelilor și ne întărește sistemul imunitar. Însă ardeiul gras roșu conține de trei ori mai multă vitamina C decât citricele, deci ar trebui să îi facem loc în dieta noastră. Ardeii roșii conțin, de asemenea, fitochimicale și carotenoide (care îi conferă pigmentul), în special beta-caroten, cunoscute pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatoare.
Ciuperci
Pe lângă faptul că sunt delicioase, ciupercile au și proprietăți antibacteriene și antivirale, luptând împotriva bacteriilor și virușilor, care ne îmbolnăvesc mai ales în sezonul rece. Ciupercile championion sunt o sursă excelentă de vitamina D, care ajută la întărirea sistemului imunitar. În plus, ciupercile conțin și seleniu, niacină, potasiu, cupru, fosfor, fier, vitamina C și proteine.
Pește gras
Peștele gras nu trebuie să lipsească de pe lista de alimente de consumat iarna. Plămânii sunt extrem de vulnerabili iarna, când virusurile respiratorii își fac de cap. Dar acizii Omega 3 conținuți de peștele gras protejează aceste organe, așa că includeți în dieta de iarnă pești ca somonul, sardinele, macroul sau heringul.
Descoperă restul dietei pe LIFE.ro!