Ce să mănânci în Egipt - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Ce să mănânci în Egipt

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Vacantele familiei tale » Ce să mănânci în Egipt
Zodiacul egiptean - sfatulparintilor.ro - pixabay.com - ank-1215064_1920

Dacă te întrebi „ce să mănânci în Egipt” atunci când îți alegi ca destinație de vacanță această țară, ei bine, trebuie să știi că vei avea nenumărate opțiuni din care să alegi.

Așa că, LIFE.ro a ales șapte preparate locale, prezente în aproape toate bucătăriile egiptene, preparate puțin ciudate pentru gusturile europenilor, dar extrem de atrăgătoare după prima înghițitură. Și pentru că nu poți vizita o țară străină fără să afli cât mai multe despre cultura și obiceiurile localnicilor, îți prezentăm azi ce poți să mănânci în Egipt.

Mahshi Wara’ Inab

Traducere: foi de viță umplute alături de alte lucruri minunate umplute.

Ai putea spune că sărmăluțe în foi de viță avem și noi și dacă am face o analiză antropologică, am realiza că preparatele noastre sunt de fapt o variantă simplificată și adaptată gustului românesc a acestui fel tradițional egiptean. În principiu Wara’Inab înseamnă frunze de viță de vie umplute cu orez asezonat cu mărar, lămâie, ceapă, mentă și uneori carne, scufundate în ulei de măsline. Sună ca o mâncare grea, însă nu e deloc așa, este extrem de gustoasă și după o porție nu vei simți că nu te mai poți ridica de la masă.

Ta’amiya (Falafel) + Ful

Traducere: chiftelele falafel ale perfecțiunii și paste de fasole pe o bucată de pâine cerească.

Acesta este micul dejun al campionilor, ar spune unii, alții mănâncă acest preparat la prânz. Falafel cred că știe toată lumea ce este, iar dacă nu, aș caracteriza aceste chiftele ca fiind niște capsule din năut măcinat, prăjite cu grație în ulei încins. În Egipt, falafelul cu care noi ne-am obișnuit aici, nu are nici o legătură cu cel original, iar aici nu vorbim numai de gust, ci și de complexitatea procesării ingredientelor. Și dacă bunătatea năutului nu e de ajuns, încearcă să-l combini cu full, o bucată de pită caldă unsă cu pastă de fasole răcită și condimentată bine.

Citește continuarea pe LIFE.ro!

Data articol: 10/01/2022