4 lucruri la care să ai grijă atunci când îţi alegi încălţămintea, dacă lucrezi într-un spital - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 lucruri la care să ai grijă atunci când îţi alegi încălţămintea, dacă lucrezi într-un spital

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 4 lucruri la care să ai grijă atunci când îţi alegi încălţămintea, dacă lucrezi într-un spital
când îţi alegi încălţămintea

Atunci când lucrezi într-un spital, încălțămintea este extrem de importantă în compunerea uniformei, fie că eşti medic, asistent, infirmier sau personal operativ. Aceasta trebuie să-ți asigure confortul necesar în timpul desfășurării activității, astfel încât picioarele tale să nu fie obosite la sfârșitul turelor. Te invităm să descoperi în acest articol 4 lucruri de care să ții cont atunci când îți alegi încălțămintea de spital.

Optează pentru o încălțăminte ortopedică

Încălțămintea ortopedică este special concepută pentru a susține structura și mecanica întregului picior, în special a tălpii și a gleznei. În plus, are un grad ridicat de confort și îți protejează membrele inferioare, în timpul turelor în spital, care, uneori, pot fi prelungite. Saboții medicali cu talpă ortopedică sunt o alegere înțeleaptă, mai ales că aceștia vin în culori și modele variate, astfel încât ai libertatea de a alege perechea care va completa perfect uniforma ta din spital.

Alege cât mai simplu

În alegerea încălțămintei de spital ai grijă la numărul de cusături sau întărituri. Aceste zone pot provoca frecare sau abraziune la contactul cu piciorul, cauzând durere dacă încălțămintea este purtată pentru mai mult timp. Alege o încălțăminte simplă, cu un număr cât mai mic de cusături sau întărituri, astfel încât piciorul tău să fie protejat în timpul activităților motrice.

Alege o talpă care absoarbe șocurile

Talpa este extrem de importantă, în special la încălțămintea pe care o purtăm în timpul orelor de lucru. O talpă comodă poate reduce oboseala picioarelor și atenuează șocurile din timpul alergării și mersului, protejându-ți articulațiile. În plus, aceasta te poate ajuta să-ți îmbunătățești postura, prevenind, astfel, durerile de spate.

Alege o încălțăminte cu spațiu generos pentru degete

Din cauza mersului, în timp picioarele se vor umfla, inclusiv degetele. De aceea este important ca încălțămintea să aibă un spațiu generos pentru degete, care să asigure libertatea de mișcare, chiar și în timpul schimburilor lungi. Un bot ascuțit poate pune presiune laterală pe degetul mare și cel mic, existând riscul de a provoca dureri, bursite sau deformarea articulațiilor. Asigură-te că porți o pereche de saboți care să aibă un spațiu generos pentru degete. Poți opta și pentru o mărime puțin mai mare decât în mod normal, asigurând astfel spațiul necesar pentru mișcare, în cazul în care picioarele se umflă.

Încălţămintea îți poate fi aliatul de nădejde, mai ales atunci când ești în mișcare. Ținând cont de sfaturile de mai sus, iți vei asigura confortul necesar în timpul turelor din spital.

Sursa foto: Pexels

Data articol: 26/11/2021