Aceste SIMPTOME iti arata ca esti mai STRESAT decat crezi. Tu cate bifezi din lista? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Aceste SIMPTOME iti arata ca esti mai STRESAT decat crezi. Tu cate bifezi din lista?

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Aceste SIMPTOME iti arata ca esti mai STRESAT decat crezi. Tu cate bifezi din lista?
Aceste SIMPTOME iti arata ca esti mai STRESAT - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - time-1528627_1920

Majoritatea oamenilor cred ca stresul este o chestiune destul de clara si ca, daca il induri, il vei cunoaste fara umbra de indoial. Din pacate, acest lucru este departe de adevar.

In schimb, uneori, putem arata semnele noastre de stres prin corpul nostru si sa interpretam gresit stresul ca pe o boala. In realitate, corpul nostru isi arata stresul prin diferite simptome fizice. Si daca ce urmeaza iti va arata ceva la tine, este posibil sa ai o afectiune de stres, mai degraba decat o boala reala. Ca intotdeauna, cel mai bine este sa te adresezi medicului tau daca urmatoarele suna de parca esti chiar tu.

1. Experimentezi „ceata pe creier” si iti face viata de zi cu zi imposibila.

Cand experimentezi „ceata pe creier”, s-ar putea sa crezi ca esti doar uituc. Cu toate acestea, atunci cand este atins punctul in care viata de zi cu zi este afectata, devine o problema. Daca se intampla acest lucru, este posibil sa fii stresat la maxim.

2. Ai dezvoltat halucinații auditive si verbale.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Viena si Universitatea din Dunham, halucinatiile verbale sunt legate de niveluri ridicate de anxietate. Daca auzi voci ciudate care spun o multime de lucruri, este probabil legat de factorii de stres majori, daca acesta este cazul, este probabil stres.

3. Ai in mod constant probleme de alergie.

In perioadele de stres, este posibil sa simti ca apar mai multe atacuri alergice si, la randul lor, sa le tratezi ca „doar ca pe niste alergii.” Cu toate acestea, atunci cand suferi in mod constant probleme alergice, poti fi extrem de stresat.

Citeste si: Cum sa scapi de stres in 6 secunde. Punctul 4 te va uimi!

4. Greutatea ta fluctueaza.

Fie in sus, fie in jos, atunci cand te confrunti cu fluctuatii ciudate de greutate si, de asemenea, modificari dietetice din senin, stresul este probabil cauza. Scoala de medicina Harvard spune ca stresul pe termen scurt ne opreste dorinta de a manca si il poate creste in functie de hormonii de stres declansati.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/09/2021