Este sezonul pepenelui: 6 rețete neștiute care îți vor surprinde simțurile - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Este sezonul pepenelui: 6 rețete neștiute care îți vor surprinde simțurile

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Este sezonul pepenelui: 6 rețete neștiute care îți vor surprinde simțurile
Dieta cu pepene rosu

Când spunem vară și mai ales când spunem luna august deja ne plouă în gură, pentru că este sezonul în care pepenele roșu este regele farfuriilor noastre. Suntem obișnuiți să îl mâncăm ca atare, ca cel mai prosapăt și hidratant fruct al verii, însă știai că există rețete cu pepene roșu care îți pot încânta papilele gustative? Te invit să le încerci, sigur nu vei regreta și întreaga familie va savura pepene în altă formă decât cea clasică, în combinații minunate de gusturi și texturi. 

Calorii pepene roșu

Să începem mai întâi periplul nostru în lumea pepenelui roșu cu câteva informații legate de cât este el de benefic pentru noi. Primul detaliu pe care este musai să îl amintim este faptul că este unul dintre fructele cu cele mai puține calorii la suta de grame. Astfel, 100 de grame de pepene roșu au 30 de calorii, așa că, un pepene de 3 kilograme ar avea aproximativ 900 de calorii. Comparativ, un desert iubit de toată lumea, ciocolata, fie ea amăruie sau cu lapte, are 500 de calorii.

Citește continuarea pe Qbebe: https://tinyurl.com/53z2s9w6

Data articol: 19/08/2021