Beneficiile lavandei. Ce boli se pot trata cu aceasta planta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile lavandei. Ce boli se pot trata cu aceasta planta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Beneficiile lavandei. Ce boli se pot trata cu aceasta planta
Beneficiile lavandei - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - lavenders-2482374_1920

Beneficiile lavandei pentru tratarea anxietatii, infectiilor fungice, caderii parului si pentru tratarea ranile au facut aceasta planta sa fie cultivata in cat mai multe tari. Chiar si la noi in tara, de la an la an, apar tot mai multe culturi de lavanda.

Oamenii cultiva aceasta planta pentru ca au incredere in beneficiile lavandei. Lavanda este cultivata pentru producerea uleiului sau esential, care provine din distilarea varfurilor de flori ale anumitor specii de lavanda.

Uleiul de lavanda are utilizari cosmetice si medicinale.

Beneficiile lavandei pentru piele

Planta este foarte apreciata pentru piele si frumusete si este frecvent utilizata in parfumuri si sampoane pentru a ajuta la purificarea pielii.

Lavanda poate fi cumparata fara prescriptie medicala (OTC) de la farmacii sau plafare. Unele versiuni sunt folosite pentru a adauga aroma produselor si alimentelor coapte.

Beneficiile lavandei nu se opresc aici. De asemenea, se crede ca uleiul de lavanda are proprietati antiseptice si antiinflamatoare, care pot ajuta la vindecarea arsurilor minore si a muscaturilor de insecte.

Citeste si: Lavanda. Planta minune cu peste 100 de utilizari. Beneficii si contraindicatii

Beneficiile lavandei pentru sanatate

Cercetarile sugereaza ca lavanda are numeroase beneficii pentru tratarea anxietatii, insomniei, depresiei si nelinistii.

Unele studii sugereaza ca ceaiul de lavanda are beneficii pentru persoanele care sufera de probleme digestive precum varsaturi, greata, gaze intestinale, stomac deranjat si umflaturi abdominale.

Pe langa faptul ca ajuta la problemele digestive, lavanda este utilizata pentru a ajuta la ameliorarea durerii de cap, entorse, dureri de dinti si rani. Poate fi folosit si pentru prevenirea caderii parului.

Un studiu din Journal of Medical Microbiology a constatat ca uleiul de lavanda este eficient in combaterea infectiilor rezistente la antifungice. Cercetatorii au descoperit ca uleiul este letal pentru o serie de tulpini care pot provoca boli la nivelul pielii.

De asemenea, in urma unui studiu, s-au observat beneficiile lavandei dupa indepartarea amigdalelor la copii. Lavanda reduce durerea post-amigdalectomie.

Nu rata nici: Ulei esential de lavanda. Beneficii, efecte secundare si riscuri

Imagine de Jill Wellington de la Pixabay

Cuvinte cheie:
Data articol: 29/03/2021