Ceaiuri pentru balonare. Plante cu efect imediat in combaterea senzatiei de balonare
Balonarea este cauzata de acumularea de gaze in stomac si se datoreaza, in cele mai multe cazuri, alimentatiei dezechilibrate. Daca in spatele ei nu se afla o afectiune, nu necesita tratament medicamentos. In acest caz, sunt recomandate o serie de ceaiuri pentru balonare care actioneaza rapid si nu au efecte secundare.
Pe langa alimentatia dezechilibrata, mai exista cateva cauze ale balonarii cum ar fi: constipatia, tranzitul intestinal lent, stresul, anxietatea, intoleranta la lactoza, unele afectiuni hepatice sau intestinale, menopauza si inaintarea in varsta.
Afla, in cele ce urmeaza, care sunt cele mai bune ceaiuri pentru balonare.
Citeste si: Cum sa te masezi ca sa scapi de balonare
Cele mai bune plante pentru balonare
Printre cele mai eficiente plante in combaterea rapida a senzatiei de balonare se-numara menta, turmericul, feniculul si ginsengul. Ceaiurile preparate din aceste plante trebuie consumate dupa mesele grele.
Menta are proprietati antioxidante si antibacteriene, iar cel mai important beneficiu adus de aceasta planta este faptul ca ajuta procesul de digestie.
Pune la infuzat in 200 ml apa fierbinte o lingurita cu varf de menta uscata. Lasa recipientul acoperit timp de aproximativ 7 minute, apoi strecoara ceaiul. Il poti bea neindulcit sau indulcit cu miere.
Turmericul are proprietati antiinflamatoare si ajuta la ameliorarea senzatiei de stomac plin.
Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de pudra de turmeric, 4 cani cu apa, putin suc de lamaie si miere. Pune apa la fiert, apoi adauga turmericul si lasa sa fiarba la foc mic 10-15 minute. Dupa ce a fiert, strecoara ceaiul si adauga zeama de lamaie si o lingurita de miere.
Feniculul este bogat in antioxidanti si vitaminele A, B si C. Aceasta planta favorizeaza relaxarea muschilor abdominali si reduce senzatia de stomac plin.
Ceaiul se prepara din 2 lingurite de seminte de fenicul, de preferat proaspete. Acestea se zdrobesc, apoi se pun intr-o cana si se acopera cu apa fierbinte. Acopera cana si lasa la infuzat circa 10 minute. Dupa scurgerea timpului, strecoara ceaiul si indulceste-l cu o lingurita de miere.
Ginsengul are proprietati antiinflamatoare si antibacteriene, fiind foarte eficient in problemele digestive. Pe langa acestea, ceaiul de ginseng combate oboseala si previne semnele imbatranirii.
Infuzeaza o lingurita de ceai verde de ginseng timp de 2 minute, apoi strecoara-l si consuma-l fara a-l indulci.
Te mai poate interesa: 6 alimente care combat balonarea
Mixuri de ceaiuri pentru balonare
Exista, de asemenea, si alte plante decat cele enumerate anterior care combat rapid senzatia de balonare, mai ales daca sunt folosite in amestecuri.
Amesteca cate 5 g din urmatoarele plante uscate: chimen, fenicul, menta, coada-soricelului si tintaura. Ia o lingura din acest mix si adaug-o intr-o cana cu apa fierbinte. Acopera cana si lasa la infuzat 10-15 minute, apoi strecoara ceaiul si bea-l caldut, cu 30 de minute inaintea meselor principale.
Amesteca 20 g de roinita, 20 g de tintaura, 10 g de fenicul si 10 g de chimen. Ia o lingura din mixul de plante si adaug-o intr-o cana cu apa fierbinte. Lasa plantele la infuzat 10-15 minute in recipientul acoperit, apoi strecoara ceaiul si consuma-l caldut de 3 ori pe zi.
Amesteca 5 g chimen, 15 g valeriana, 10 g musetel si 10 g menta. Ia o lingura din acest amestec de plante si pune-o la infuzat intr-o cana cu apa clocotita. Acopera cana si las-o 10-15 minute, apoi strecoara ceaiul si bea 3 cani de-a lungul zilei.
Citeste si: Ceaiuri pentru constipatie. Recomandari pentru prevenirea constipatiei
Imagine de dae jeung kim de la Pixabay
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie