Ce sa faci cand te inteapa inima - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa faci cand te inteapa inima

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Ce sa faci cand te inteapa inima
Ce sa faci cand te inteapa inima - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - heartache-1846050_1920
Credit foto: Imagine de Pexels de la Pixabay

Un atac de cord poate fi primul lucru la care se gandeste o persoana cand simte ca il inteapa inima. Daca te intrebi ce sa faci cand te inteapa inima, mai intai afla ca exista multe cauze potentiale ale durerii in zona pieptului. Indiferent de cauza, vrei sa scapi de acele intepaturi repede.

Cand te inteapa inima, remediile casnice pot ajuta daca acele intepaturi apar din cauza unor probleme digestive, musculare sau din cauza anxietatii.

Este posibil sa nu fie usor sa faci diferenta dintre aceasta durere benigna si conditiile mai grave. Remediile casnice de mai jos trebuie utilizate numai atunci cand o persoana a fost examinata de un medic si este sigura ca durerea toracica nu vine in urma unui atac de cord.

Citeste si: Vin rosu pentru inima? Adevarul spus de cardiologi

In ce pozitie stai si ce faci cand te inteapa inima

Cand te inteapa inima, intinderea imediata cu capul ridicat deasupra corpului poate aduce o usurare. O pozitie usor verticala ajuta atunci cand durerea apare din cauza refluxului.

Te mai poate interesa: 9 sfaturi pentru o inima mai puternica

Curcuma si aspirina, bune cand te inteapa inima

Curcuma are proprietati antiinflamatorii care pot atenua simptomele durerii in piept. Combina aproximativ o lingurita de curcuma cu o cana de lapte cald. Amestecul trebuie baut inainte de culcare pentru a atenua durerea. Compusii din curcuma pot ajuta la prevenirea bolilor de inima.

Un analgezic, cum ar fi aspirina, poate ajuta la ameliorarea durerii de inima asociate cu cazuri mai putin severe. Utilizarea consecventa a aspirinei cu doze mici poate ajuta la prevenirea atacurilor de cord.

O cauza frecventa a durerilor de inima sau piept este tulpina musculara. In aceste cazuri, o persoana poate sa simta ca il inteapa inima din cauza efortului fizic sau din cauza unei lovituri. O compresa rece este o metoda acceptata pe scara larga pentru a ajuta la reducerea umflaturilor si la oprirea durerii.

Urmareste si acest video: Video 15 Sfatulparintilor.ro: Din inima despre inima. Tu cand ai ascultat ultima data de INIMA ta? Ce noua cale iti sopteste ea? Oare o auzi?

Imagine de Pexels de la Pixabay

Data articol: 03/05/2023