Hormonul din stomac care te face să te îngrași - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Hormonul din stomac care te face să te îngrași

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Hormonul din stomac care te face să te îngrași
Hernia ombilicala

Te întrebi care sunt motivele pentru care ajungi să te îngrași? Pe lângă consumul de alimente în exces sau nesănătoase există și un factor fiziologic, respectiv un hormon din stomac. Îți explicăm în continuare la ce concluzii au ajuns cercetătorii cu privire la acesta.

Hormonul din stomac care te face să te îngrași

Cercetătorii au descoperit la oameni și la animale prezența hormonului grelină în stomac. Acest hormon este responsabil de transmiterea mesajelor de foame și reglează metabolismul, însă nu era cunoscut de deplin mecanismul său de funcționare.

În scopul înțelegerii modului în care acest hormon influențează nu doar foamea și metabolismul, ci și memoria, o echipă de oameni de știință din cadrul USC Dornsife College of Letters, Arts and Sciences a colaborat cu cercetători din întreaga lume pentru a realiza un studiu pe șobolani. În acest scop au intervenit în traseul de comunicare dintre hormon și nervul pneumogastric, un nerv care trimite semnale din stomac spre creier, monitorizând apoi impactul asupra apetitului și a comportamentelor cognitive.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2HhXCnN

Cuvinte cheie:
Data articol: 20/10/2020