O zi de naștere, Moș Crăciun, o realizare specială, care merită premiată… Sunt câteva din ocaziile în care copiii devin protagoniști și se aleg cu cadouri. Cadouri care, în general, sunt jucării. Deși nu e neapărat nevoie de ocazii speciale pentru a oferi copiilor jucării. Acestea sunt o parte fundamentală a copilăriei, orientate spre a inspira universul lor creativ, spre a le dezvolta imaginația și a le potența unul din marile avantaje de a fi copil față de a fi adult: joaca.
Jucarii copii, oferte emag.ro
Activitățile ludice evoluează pe măsură ce „ardem” etapele și, deși mintea umană este programată pentru a experimenta diferite forme de joc de-a lungul vieții, în niciuna din aceste etape acest tip de activități nu fac parte integrantă din procesul de învățare ca în copilărie. De aceea, alegerea jucăriilor pentru copii, indiferent dacă este un cadou pentru copiii noștri sau pentru nepoți, copiii prietenilor sau ai altora, este o sarcină care trebuie gândită cu atenție și în care intră în joc diverși factori.
Copilăria timpurie, care durează până la trei ani, este una dintre acele etape creative în care jocul este la fel de fundamental pentru un copil ca și celelalte obiceiuri ale sale zilnice, inclusiv ciclurile de mâncare și somn. Cunoașterea, abilitățile motorii, limbajul, creativitatea și inteligența socio-emoțională devin parte a vieții copilului prin joc și jucării. Știi să o alegi pe cea mai potrivită?
Jucarii copii, oferte eMAG1. Jucăriile educative sunt o sursă excelentă de informații pentru copii, deși dacă nu doresc sau nu sunt interesați de joc, este dificil pentru ei să se angajeze într-o aventură cu acestea. Jucăria ar trebui dorită de copil, chiar de la o vârstă fragedă.
2. Jucăriile trebuie să fie sigure și să fie întotdeauna certificate. Asigurați-vă că sunt fabricate din materiale care nu vor fi ascuțite dacă se rup, cu culori solide și vopseluri netoxice. Cu cât copilul este mai mic, cu atât jucăriile și piesele lor trebuie să fie mai mari.
3. Fiecare jucărie este asociată cu un interval de vârstă, conceput pentru a se potrivi abilităților și intereselor copiilor. Verificați dacă produsul este adaptat la vârsta și personalitatea copilului, gândindu-vă la scopul și atitudinile pe care le dezvoltă la vârsta respectivă, respectându-și ritmul de învățare și asigurându-vă că se bucură de noua achiziție.
4. Personalitatea copilului este esențială: un copil retras, de exemplu, va avea nevoie de jocuri de socializare cu mai mulți jucători.
5. Ca în orice domeniu (sau aproape oice domeniu), mai puțin înseamnă mai mult. Jucăriile simple vor crește utilizările care pot fi făcute cu aceasta, dezvoltând fantezia copilului, precum și capacitatea sa simbolică.
6. Capriciile de moment sunt de cele mai multe ori nepotrivite pentru a fi urmate când iei decizia de cumpărare a jucăriilor. Asigurați-vă că achiziția este „sigură” și pe termen lung.
Jucariile de copii nu sunt o „armă” pentru corectarea comportamentului unui copil. Acestea sunt o parte fundamentală a vieții sale: încearcă să nu le folosești pentru a-i recompensa sau pedepsi pe cei mici dacă se comportă greșit.8. Pe de altă parte, excesul de jucării ucide fantezia și produce plictiseală. Pentru a evita acest lucru, este o idee bună să ascundeți din când în când unele jucării și să le scoateți din nou câteva luni mai târziu.
9. Copiii simt nevoia să fie mereu însoțiți de părinți, mai ales când sunt foarte mici. Această nevoie trebuie echilibrată cu stimularea autonomiei și socializării lor: petreceți cu ei timpul necesar, astfel încât să învețe cum funcționează jucăriile și jocurile lor și învățați-i să se joace cu ele.
10. Uneori copiii se distrează mai mult cu orice găsesc acasă decât cu o jucărie. În loc să-și redirecționeze atenția către propriile jucării, încurajează-i să exploreze limitele imaginației lor, mai ales dacă obiectul stârnește curiozitate.
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025