Cine a fost Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria? Povestea misterioasă a celei care a fost bunica lui Iisus - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cine a fost Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria? Povestea misterioasă a celei care a fost bunica lui Iisus

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cine a fost Sfânta Ana, mama Fecioarei Maria? Povestea misterioasă a celei care a fost bunica lui Iisus
Sfânta Ana - Q BEBE

Figura Sfintei Ana a fost dintotdeauna învăluită în mister, în jurul ei circulând numeroase legende. Pacurgând cu atenție articolul de mai jos vei afla diferite detalii despre aceasta și vei înțelege semnificația ei în creștinism.

Viața Sfintei Ana până să devină mama Fecioarei Maria

Potrivit unor surse necanonice, Ana s-a născut în Iudeea, provenind din neamul lui Levi. Era cea mai mică fiică dintre cele trei fiice ale unui preot (celelalte purtau numele de Maria și Sovi).
Ana s-a căsătorit cu Ioachim și împreună aveau o viață confortabilă în Nazareth. Cea mai mare durere a lor era că nu aveau copii. În timp ce Ioachim s-a refugiat în Templul din Ierusalim pentru a se ruga, Ana i-a promis ferm Lui Dumnezeu că, dacă va reuși să devină mamă, viața copilului ei va fi dăruită pentru a-L servi.

Informațiile despre Ioachim și Ana provin din literatura apocrifă (acest tip de literatură se concentrează asupra completării unor informații absente din lucrările canonice din Biblie, din Noul Testament), cu precădere din Protoevanghelie (Protoevanghelia lui Iacob/Iacov). Aceasta a fost apreciată în bisericile creștine din Grecia, din Siria sau de către copți (egipteni din vechime care s-au convertit la creștinism). Anumite părți din Protoevanghelie sunt citite acolo în cadrul celebrărilor ce țin de Sfânta Maria.

Citește continuarea pe Qbebe: https://tinyurl.com/yyn6ym9z

FOTO: Qbebe https://tinyurl.com/yyn6ym9z

Cuvinte cheie:
Data articol: 08/09/2020