STUDIU: Tăticii cu chelie au șanse mai mari să se îmbolnăvească de o formă mai gravă de COVID-19. Iată explicațiile! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

STUDIU: Tăticii cu chelie au șanse mai mari să se îmbolnăvească de o formă mai gravă de COVID-19. Iată explicațiile!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » STUDIU: Tăticii cu chelie au șanse mai mari să se îmbolnăvească de o formă mai gravă de COVID-19. Iată explicațiile!
Cum acționează Covid-19

Un nou studiu realizat de către cercetătorii de la Universitatea Brown arată că bărbații care suferă de calviție au șanse semnficativ mai ridicate de a contracta Covid-19. Se pare că una din cauze o reprezintă androgenii, grupul de hormoni care provoacă apariția cheliei la bărbați.

Hormonii androgeni au fost asociați într-o măsură ridicată cu contractarea coronavirusului. Cercetătorii doresc ca descoperire să primească numele de „Semnul Gabrin”, după numele primului medic din SUA care a murit luptându-se cu coronavirusul. Doctorul Frank Gabrin avea și el, la rândul său, calviție.

„Considerăm că androgenii, hormonii masculini, sunt cu siguranță o cale de acces a virusului în celulele noastre. Considerăm că această condiție, calviția, este un indicator perfect în privința severității bolii”, a declarat autorul principal al studiului, Carlos Wambier.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/3f9XNNz

Data articol: 09/06/2020