Cum să gatești legumele ca să te asiguri că îți ajută imunitatea - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum să gatești legumele ca să te asiguri că îți ajută imunitatea

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Cum să gatești legumele ca să te asiguri că îți ajută imunitatea

Modalitatea în care alegem să gătim legumele este extrem de importantă: chiar dacă sunt pline de nutrienți și vitamine, în momentul în care le gătim, legumele tind să își piardă din proprietăți, cu atât mai mult atunci când facem alegerile greșite. În perioada de pandemie, tot ce putem face este să avem grijă de noi pe cât de mult posibil, iar legumele ne vin în ajutor în acest sens, însă trebuie doar să cunoaștem câteva trucuri:

Gătitul la aburi

Această metodă este ideală pentru păstrare proprietăților legumelor, însă trebuie să avem grijă să le verificăm constant, pentru a nu se găti prea mult. Practic, ideea este ca legumele să capete o culoare vibrantă și atunci știm că sunt gata. În momentul în care culoarea începe să pălească și devin foarte moi, deja sunt gătite în exces. Pentru această modalitate se pot folosi instrumente de gătit din lemn de bambus, sticlă sau chiar metal.

Citește continuarea pe Qbebe: https://bit.ly/2xkAMHz

Data articol: 17/04/2020