Ce să mănânci ca să ai sistemul imunitar puternic în sezonul virozelor. Recomandări de la nutriționistul Gianluca Mech!
Deși nu am avut parte de o iarnă autentică, virozele respiratorii și pericolul gripei sezoniere reprezintă o problemă ce necesită toată atenția și pregătirea noastră. Sistemul imunitar este pus la încercare de toți acești factori externi. Pentru a face față cu brio, avem nevoie și de un stil de viață sănătos. Nutriționistul Gianluca Mech ne oferă o listă de alimente pe care este bine să le introducem în meniul de zi cu zi, pline de nutrienți care ne ajută să avem un sistem imunitar puternic.
Lămâi și portocale
Lămâile și portocalele nu trebuie să ne lipsească. Ele reprezintă o sursă naturală de vitamina C și întăresc sistemul imunitar. Mai ales în această perioadă în care virozele respiratorii sunt la ordinea zilei, citricele bogate în vitamina C sunt estențiale. Vitamina C este recomandată în infecțiile tractului respirator.
Usturoi
Usturoiul poate combate bacteriile, virusurile și stimulează sistemul imunitar. Ne ajută să evităm îmbolnăvirea, dar și să ne recuperezăm mai repede în urma unei răceli, gripe sau viroze respiratorii.
Ceaiuri calde
Ceaiul este o sursă bună de lichide și acționează ca un decongestionant natural când este fierbinte. Ceaiul negru poate elimina bacteriile de la nivelul gâtului, iar ceaiul de echinaceea întărește sistemul imunitar.
Miere
Mierea are efecte antibacteriene și stimulează sistemul imunitar. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea tusei.
Ghimbir
Ghimbirul are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Folosiți ghimbir proaspăt la gătit sau preparați un ceai de ghimbir. Doar asigurați-vă că orice folosiți conține ghimbir adevărat sau extract de ghimbir, nu doar aroma de ghimbir.
Citeste continuarea: 1 2