Sarea are nenumarate utilizari in bucatarie, insa nu toate au legatura cu gustul mancarurilor.
Iata 7 trucuri din bucatarie la care sarea este eroina.
1. Creste temperatura apei
Oamenii cred ca, daca adaugi sare in apa, aceasta fierbe mai repede. De fapt, sarea face ca apa sa fiarba la o temperatura mai mare si se reduce astfel timpul de gatire.
2. Testezi prospetimea oului
Pentru a vedea cat de proaspat este un ou, pune doua lingurite de sare intr-o ceasca de apa si introdu oul. Daca oul pluteste, inseamna ca este mai vechi. Sparge-l, iar nasul iti va semnala daca e si stricat.
3. Previne innegrirea fructelor
Cei mai multi oameni folosesc lamaia sau otetul pentru a preveni innegrirea fructelor decojite. Poti, insa, la fel de bine sa le stropesti usor cu o solutie salina.
4. Decojirea nucilor
Ca sa-ti fie mai usor sa cureti nucile de coaja, tine-le cateva ore in apa sarata.
Citeste continuarea: 1 2