7 alternative pentru tableta si smartphone pentru a convinge copilul sa stea cuminte - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 alternative pentru tableta si smartphone pentru a convinge copilul sa stea cuminte

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » 7 alternative pentru tableta si smartphone pentru a convinge copilul sa stea cuminte
sa scoti din lista de facebook - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - mobile-phone-1917737_1920

Daca mergi intr-un local o sa vezi o multime de copii cu ochii atintiti in ecranele telefoanelor mobile sau ale tabletelor, in timp ce adultii cu care se afla la masa discuta nestingheriti. Este o metoda foarte buna de a convinge copiii sa stea cuminti, pentru ca parintii sa poata face ceea ce doresc, dar specialistii atrag atentia ca nu este tocmai in regula pentru sanatatea si dezvoltarea lor cognitiva si sociala.

Tableta si smartphone-ul sunt „jucarii” foarte apreciate de copii, iar parintii nu prea se mai obosesc sa ii tina departe de ele pentru ca ii ajuta sa ii controleze mai bine in anumite situatii. Vrei sa discuti linistita cu o prietena la cafea?

Ii dai copilului telefonul tau sa se joace sau sa se uite la desene animate sau la vloguri. Rezultatul? Cei mici abuzeaza de gadgeturi de la varste din ce in ce mai fragede, cu toate ca exista alternative mult mai educative si benefice pentru ei, doar pentru a sta cuminti atunci cand parintii ii iau cu ei in oras sau cand pur si simplu sunt prea ocupati sa le dea atentie.

Mami, tati, va lasam aici 7 alternative simple la telefoane si tablete care ii vor ajuta pe cei mici sa nu se plictiseasca atunci cand voi aveti alta treaba:

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Data articol: 09/05/2019