Cum iti poti indeplini acest obiectiv?
Prin adaugarea in dieta de „superalimente” si plante vei observa imediat o schimbare. Vei elimina din viata ta atat oboseala cat si lipsa de energie.
Iata patru dintre cele mai bune plante pentru cresterea energiei si vitalitatii.
Tulsi – Busuiocul sfant
Tulsi sau Busuiocul sfant este, potrivit specialistilor, cea mai buna planta pentru echilibrarea nivelului hormonilor stresului. Tulsi este clasificat drept adaptogen, adica ajuta organismul sa se adapteze la stresul fizic, emotional si de mediu cu care se confrunta zi de zi. Adaptarea apare cand ii furnizeaza corpului nutrientii si antioxidantii care il ajuta sa se mentina in homeostaza.
Daca analizezi semnificatia denumirii Tulsi, vei realiza ca specialistii in medicina antica traditionala cunosteau puterea acestei plante. „Tula” inseamna „echilibru”, iar „Si” poate fi tradus ca „linia orizontala”. Impreuna formeaza numele „Tulsi”, care face referire la abilitatea plantei de a ne echilibra emotional si fizic.
Tulsi are un gust minunat, 3 specii diferite fiind baza ceaiurilor ORGANIC INDIA. Incepe fiecare zi rasfatandu-te cu o ceasca de ceai Tulsi. Poti, de asemenea, sa consumi Tulsi si sub forma de capsule.
Moringa
Copacul Moringa este originar din India si Africa, iar frunzele sale fac parte de mii de ani din dieta localnicilor. Frunzele de Moringa contin o cantitate importanta si variata de vitamine, minerale, antioxidanti si toti cei 18 aminoacizi esentiali. Tocmai de aceea, frunzele de Moringa sunt considerante alimentele cele mai bogate in nutrienti, comparat la greutatea lor.
Iata ce contin frunzele de Moringa (comparat g per g):
- De 7 ori mai multa vitamina C comparativ cu portocalele;
- De 4 ori mai mult calciu comparativ cu laptele;
- De 3 ori mai multe proteine comparativ cu lintea.
Poti folosi pudra de frunze de Moringa in smoothie-ul zilnic. Este o modalitate usoara de a-i oferi corpului tau un superaliment cu adevarat extraordinar. Ori poti amesteca pudra de frunze de Moringa cu apa si suc proaspat stors dintr-o lamaie pentru a obtine o bautura hidratanta.