Salata de boeuf. 5 retete delicioase pentru Revelion. BONUS: Cum sa repari maioneza taiata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Salata de boeuf. 5 retete delicioase pentru Revelion. BONUS: Cum sa repari maioneza taiata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Salata de boeuf. 5 retete delicioase pentru Revelion. BONUS: Cum sa repari maioneza taiata
Salata de boeuf
Credit foto: Imagine de Sinan COŞKUN de la Pixabay
Salata de boeuf este un fel de mancare traditional romanesc derivat din salata Olivier, numita si „ruseasca” in alte tari. Este servita ca felul unu la ocazii festive. Salata de boeuf cuprinde legume si cubulete mici de carne legate cu maioneza. (Wikipedia)
 
Va prezentam o colectie de retete de Salata de boeuf pe care le poti prepara de Revelion sau de Sfantul Ion.
 
 
 

Salata de boeuf cu piept de curcan

 
Salata de boeuf cu piept de curcan

 

Ingrediente Salata de boeuf cu piept de curcan

1kg cartofi

4 morcovi

1 cutie mica de mazare

1 borcan mic de castraveti murati

1 borcan mic de gogosari murati

1 piept de curcan mai mic

oua si mustar pentru maioneza

sare

 

Mod de preparare Salata de boeuf cu piept de curcan

Se pun morcovii la fiert si separat se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa se sunt fierti se taie bucatele mici la fel si muraturile. Carnea se fierbe si se taie la fel ca legumele. Se adauga mazarea.

Intre timp se face maioneza, sau se pune gata cumparata dar mie imi place mai mult cea facuta in casa. Se face din 2 galbenusuri fierte si unul nefiert. Se adauga peste toate cele mentionate mai sus si se amesteca bine.

Se pune pe farfurii, se mai pune deasupra putina maioneza si se decoreaza dupa preferinta.

Pofta buna!

Salata de boeuf cu mazare si carne de vita

 
salata de boeuf - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - salad-657989_1920

Ingrediente Salata de boeuf cu mazare si carne de vita

500 g carne de vita,
500 g cartofi,
3 morcovi,
2 radacini de patrunjel,
1 borcan mare de mazare,
1 telina mica,
castraveciori si gogosari acri,
patrunjel verde,
maioneza,
masline,
albus de ou fiert,
mustar.

Mod de preparare Salata de boeuf cu mazare si carne de vita

Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot se curata de spuma, se pune putina sare si se lasa sa fiarba in continuare, pe foc mic, fara sa mai clocoteasca. Carnea fiarta se taie in cubulete.

Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert.

Dupa fierbere, cartofii, morcovii, patrunjelul si telina se taie in cubulete.

Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul taiat si mazarea. Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar si se amesteca bine. Amestecul se pune pe un platou luand forma acestuia si se niveleaza suprafetele.

Restul de maioneza se intinde cu un cutit lat in strat uniform pe toate suprafetele exterioare.
Se garniseste cu masline, cu frunze de patrunjel verde, feliute de gogosar.

Se pastreaza la frigider si se manaca a 2 a zi. Pofta buna!

Salata de boeuf cu piept de pui

 

Ingrediente Salata de boeuf cu piept de pui

500g piept pui

400 g cartofi

3 morcovi

200 g mazare

1 telina mica

castraveti si gogosari acri

patrunjel-pt ornat

maioneza

masline.pt ornat

1 ou fiert-pt ornat

Mod de prepareare Salata de boeuf cu piept de pui

se spala carnea si se pune la fiert, lafoc potrivit, intr-o oala cu apa rece. se curata spuma. carnea fiarta se taie apoi in cubulete

Se curata si se spala legumele si zarzavatul si se pun la fiert.

Dupa fierbere, se taie cubulete. Se pune totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarul, mazarea. Se sareazase adauga o parte din maioneza. Amestecul se pune pe un patou si se orneaza.

Pofta buna!

Salata Boeuf dietetica

 

 

INGREDIENTE Salata Boeuf dietetica

piept de pui
morcovi
telina
radacina de patrunjel
castraveti murati
un gogosar murat
iaurt degresat
sare/piper dupa gust
mustar
masline(decor)
2 oua fierte tari

MOD DE PREPARARE Salata Boeuf dietetica

Punem pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cat fierbe acesta, curatam radacinoasele, le spalam si le punem la fiert in alta cratita. Taiam cubulete tot ce ai fiert, dar si castravetii murati si gogosarul, inclusiv albusurile de ou. Adaugam cubuletele de legume si carne intr-un vas adanc si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Galbenusurile le freacam cu putina sare,apoi adaugam mustarul, iaurtul si amestecam pana se incorporeaza ingredientele. La final adaugam maioneza rezultata in castronul in care ai lasat legumele si amestecam. Se decoreaza cu masline si frunzulite de patrunjel verde.

Terina din salata de boeuf

 

Ingrediente Terina din salata de boeuf

2 morcovi mari
100 g mazare
200 g sunca presata
6-7 oua
100 g maioneza facuta in casa
200 ml smantana grasa
100 ml supa de pui
10 g gelatina
1 lingura mustar
zeama de la o lamaie

Mod de preparare Terina din salata de boeuf

Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca. Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana, sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Gelatina se inmoaie in supa, apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam continutul bolului cu gelatina topita, zarzavatul si sunca. Asezonam daca mai este cazul.
O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate, apoi acoperim cu restul compozitiei.
Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte.
A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.
Cred ca veti fi si voi incantate de noul aspect al… salatei de boeuf.

BONUS: Cum sa repari maioneza taiata

Unul dintre cele mai mari dezastre din bucatarie pentru orice gospodina este taierea maionezei. Daca ti se intampla si tie, iata ce pasi sa urmezi.

1. Ia o lingura din sosul taiat si pune-o separat intr-un castron. Adauga cate o lingurita de mustar clasic si cate o lingurita de zeama de lamaie pentru fiecare 3 galbenusuri folosite la maioneza.

2. Foloseste o lingura de lemn si amesteca incet, pana cand noua pasta isi recapata forma cremoasa.

3. Adauga cate o lingurita din maioneza taiata peste cea reparata si amesteca usor.

4. Pe masura ce ai marit considerabil cantitatea din noua maioneza, poti pune un volum mai mare din maioneza taiata si sa mesteci usor pana cand ai incorporat toata maioneza taiata in noua crema.

Imagine de Sinan COŞKUN de la Pixabay

Data articol: 29/12/2023