Vezi cum te poate ajuta Tulsi in gestionarea stresului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Vezi cum te poate ajuta Tulsi in gestionarea stresului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Vezi cum te poate ajuta Tulsi in gestionarea stresului
Tulsi stres

Stresul este una dintre cele mai mari provocari cu care se confrunta omul modern. Totusi, solutia prin care organismul isi poate imbunatati modul in care reactioneaza la stres ne este oferita de Ayurveda, stravechiul sistem indian de medicina naturista si holistica. Este vorba despre Tulsi cunoscuta si sub numele de Busuiocul sfant care, de obicei, se consuma sub forma de ceai. Tulsi este un adaptogen puternic care ajuta organismul sa gestioneze mai bine stresul.

 

Iata cele mai importante 7 lucruri pe care ar trebuie sa le afli despre Tulsi si ce poate face aceasta planta extraordinara pentru sanatatea ta:

 

1. Puterea sa incredibila este dezvaluita chiar de multitudinea de nume sub care este cunoscuta

In India, Tulsi se gaseste in aproape orice casa pentru ca ofera o multime de beneficii pentru sanatate, inclusiv reducerea efectelor stresului. Tulsi este utilizat in Ayurveda de peste 5.000 de ani, fiind mentionat in textele vedice si ocupand un loc important in traditia hindusa. Tulsi mai este numit si „Busuioc sfant”, „Regina plantelor medicinale”, „Medicamentul naturii mama” sau „Cel incomparabil”.

 

 

2. Busuiocul obisnuit si Tulsi fac parte din aceeasi familie

Tulsi este membru al familiei Lamiacae, aceeasi in care intra si obisnuitul busuioc conventional. Totusi, intre cele doua plante exista foarte multe diferente.

 

 

3. Tulsi este o planta adaptogena

Ce inseamna planta adaptogena?

„A adapta” inseamna: „a se acomoda, a se transforma pentru a rezista conditiilor de mediu”, iar „gen” – „a se comporta, a actiona, a genera”. Asadar, adaptogenul este asemeni unui antrenor personal, care ajuta organismul sa-si intareasca sistemul defensiv si sa-i creasca rezistenta la stresul cotidian. Adaptogenii sprijina organismul in situatiile stresante, cresc concentrarea, favorizeaza longevitatea si il fac mai puternic. Tulsi are proprietati antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii care il transforma intr-unul dintre cei mai potenti adaptogeni.

 

 

4. In India, Tulsi a fost utilizat pentru protectie

Este adevarat, ca o ceasca de ceai Tulsi poate reduce nivelul de stresului. Odinioara, insa Busuiocul sfant era folosit si pentru combaterea altor probleme de sanatate precum astm, tuse, diaree, indigestie, infectii respiratorii, raceli si stari de voma. Gradinarii de la Taj Mahal au plantat Tulsi pentru a detoxifia mediul si a proteja acel palat magnific de distrugerea cauzata de poluare.

 

 

5. Tulsi poate fi de ajutor si in timpul calatoriilor

Ar fi ideal sa putem bea o ceasca de ceai Tulsi inainte, in timpul si dupa o calatorie. Calatoriile pot cauza cu stres emotional, mental si fizic, iar Tulsi ne poate ajuta sa eliminam toti acesti factori negativi care au efecte negative starii noastre de sanatate. Stresul cauzat de calatorii isi poate face aparitia sub diverse forme, insa Tulsi il poate invinge datorita proprietatilor sale antioxidante, antimicrobiene si antiinflamatorii. In plus, ne poate scapa si de oboseala inerenta oricarei calatorii.

 

 

6. Tulsi  este o solutie pentru diverse probleme

Potrivit unui studiu realizat timp de sase saptamani, la care au participat 150 de oameni, Tulsi s-a dovedit eficient nu doar in reducerea nivelului stresului, ci si in imbunatatirea memoriei, a eliminarii senzatiei de epuizare, a depasirii dificultatilor sexuale, dar si a rezolvarii insomniilor.

 

 

7. Respiratia urat mirositoare poate fi combatura cu Tulsi

Daca ai o problema cu respiratia urat mirositoare, Tulsi iti poate fi de ajutor si aici. Data viitoare cand faci ceai, clateste-ti gura cu el si vei scapa de mirosul neplacut cu care te confrunti de multa vreme.

Tulsi (Busuiocul sfant) este recunoscut pentru faptul ca reduce nivelul stresului. Datorita studiilor moderne, Tulsi a fost incadrat in clasa adaptogenilor, plante care ajuta organismul sa reactioneze corespunzator in momentele stresante. Tulsi de la ORGANIC INDIA este obtinut prin practici agricole organice regenerative.

 

 

Ceai Tulsi (Busuioc Sfant) Original | Antistres Natural & Energizant, plicuri de la ORGANIC INDIA este disponibil in Romania prin INNOVORIS LABS, companie ce are misiunea de a imbunatati vietile oamenilor si de a proteja planeta prin furnizarea de produse naturale premium accesibile.

 

Afla mai multe detalii despre produsele ORGANIC INDIA si patrunde in lumea beneficiilor celor mai renumite plante medicinale ayurvedice pe site-ul www.organicindia.ro! Te invitam sa devii parte din Comunitatea ORGANIC INDIA ROMANIA pentru a descoperi impreuna puterea transformatoare a celei mai bune alegeri: #AdevarataStareDeBine!

Cuvinte cheie:
Data articol: 09/12/2018