Ciorbe și supe - importanța lor în alimentația copiilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor
ciorbe si supe copii

Ciorbe și supe – un tandem magic ce ne amintește de mâncarea și căldura casei părintești. Află de ce trebuie să continui această tradiție gastronomică, familiarizându-te cu ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor.

La un moment dat, mulți cititori puteau fi surprinși citind “Supă de pui pentru suflet”, un compendiu de povești adevărate menite, conform editorilor, să deschidă inima și să trezească spiritul. Deși măsura în care au reușit să facă acest lucru este discutabilă, cert este că între supe, ciorbe, trup și suflet, chiar există o legătură.

Ușor și rapid de preparat, aceste feluri de mâncare sunt o sursă inepuizabilă de carbohidrați, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În acest mod, ele sunt benefice pentru sănătate. Deloc întâmplător, li se mai spune și: “felul întâi”. Întâietatea lor mai este valabilă și când vine vorba de cei mici.

Descoperă în continuare totul despre ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor.

 

Care sunt principalele beneficii ale ciorbelor și supelor?

Afirmația ‘ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor’ nu este una întâmplătoare. Ciorbele și supele au nenumărate beneficii pe care le pot aduce organismului, mai ales cel al copiilor, aflați în plin proces de dezvoltare.

Iată la ce se referă nutriționiștii, atunci când punctează ideea de ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor:

 

  • Ciorbele și supele asigură necesarul de legume

Sintagma: consumați zilnic 5 fructe și legume nu ne este străină. La fel cum nu ne sunt străine mofturile pe care cei mici le fac atunci când văd legumele.

Ciorba și supa poate fi o modalitate de a le asigura copiilor doza zilnică necesară de legume. Preparate sub formă de supe-cremă, cei mici nici măcar nu le vor remarca, bucurându-se în schimb de gustul și sănătatea pe care acestea le-o furnizează.

 

  • Ciorbele și supele pot alunga răceala și grăbesc vindecarea

Copilul tău a răcit? Înainte de a-i administra medicamentele, ai grijă să-i oferi și o ciorbă sau o supă caldă. Grație nenumăratelor vitamine pe care le conțin legumele din componența supelor/ciorbelor, dar și a antioxidanților, imunitatea celui mic va crește vizibil. Iar asta va grăbi, implicit, vindecarea.

 

  • Ciorbele și supele diminuează riscul de apariție a constipației

Copiii sunt victime predilecte ale constipației, mai ales o dată cu trecerea la hrana diversificată. Adăugarea cât mai multor ciorbe și supe în meniu contribuie la evitarea problemelor legate de motilitatea intestinală. Or, legumele sunt surse bogate de fibre, sporind, totodată, cantitatea zilnică de lichide consumate.

Atât absența fibrelor, cât și o hidratare necorespunzătoare a organismului sunt considerate a fi cauze principale ale apariției constipației.

 

 

  • Ciorbele și supele sunt surse importante de vitamine

Vitaminele sunt substanțe esențiale pentru buna dezvoltare a organismului și menținerea sănătății. Dacă e să ne gândim doar la ingredientele tradiționale din ciorbele/supele românești, precum: ceapa, morcovul sau pătrunjelul, atunci putem fi siguri că afirmația ‘ciorbe și supe – importanța lor în alimentația copiilor’ este veridică.

Ceapa este o sursă de vitamina A, C și B6. P lângă faptul că are un puternic efect anti-bacterian, ea este și anti-cancerigenă, anti-inflamatorie și anti-diabetică!

Morcovul este un furnizor important de vitamina A. Sunt recunoscute calitățile sale în ceea ce privește asigurarea unei vederi bune dar și a unor dinți sănătoși!

Cât privește pătrunjelul, acesta conţine mai multă vitamina C decât lămâia, portocala sau varza, o vitamină esențială pentru a evita boli ca scorbutul sau hepatita. Tot pătrunjelul întărește sistemul imunitar, asigura buna funcționare a tractului digestiv și, atenție, oferă, copiilor hiperactivi, un somn bun!

 

 

Unde poți găsi rețete delicioase de ciorbe și supe pe placul copiilor?

Copii nu sunt neapărat fanii ciorbelor și ai supelor. Însă acest lucru se poate schimba cu ușurință! Cum? Simplu – apelând la rețete delicioase, pe placul picilor. O sursă care te-ar putea inspira, punându-ți la dispoziție sute de rețete, vechi sau noi, de la bunica sau cosmopolite, este site-ul: http://ciorbesisupe.ro/. Încearcă-l pentru a te convinge.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: 28/10/2018