Calendarul menstrual – de ce este important - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Calendarul menstrual – de ce este important

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Calendarul menstrual – de ce este important
Calendarul menstrual

Sindromul premenstrual te ia prin surprindere? Uneori, ‘acele zile’ vin când te aștepți mai puțin? Există o soluție la aceste probleme, și nu numai. Află totul despre calendarul menstrual – de ce este important și cum îți poate fi de folos.

Un calendar menstrual este o modalitate excelentă de a te asigura că, planificându-ți vacanța sau o ieșire în oraș, nu vei avea parte de nici o surpriză neplăcută.  El te poate ajuta totodată să afli când e perioada cea mai potrivită pentru a deveni mămică. Sau, îți poate furniza informații importante legate de modul de funcționare a corpului tău.

Descoperă în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre calendarul menstrual – de ce este important și cum îți poate deveni un aliat de nădejde.

 

Ce poți urmări cu ajuturul unui calendar menstrual?

Calendarul menstrual te ajută să știi:

  • când vei avea următoarea menstruație;
  • care sunt zilele fertile.

Pentru a afla prima zi de menstruaţie trebuie să ţii cont de durata medie a ciclului menstrual, de data de început şi de durata ultimei menstruaţii.

Pentru a afla care sunt zilele fertile, e bine să știi că o femeie ovulează, de obicei, cu 14 zile înaintea următoarei menstruații. Dacă ciclul durează mai mult de 28 de zile (ex. 32 de zile) atunci ovulația va avea loc în ziua a 18-a ș.a.

Actualmente, există nenumărate aplicații care te ajută să ții un calendar menstrual, direct pe telefonul tău mobil sau PC. De asemenea, există platforme online unde poți să calculezi și să afli, în timp util, date din domeniu.

Dacă ești interesată de avantajele și dezavantajele unui calendar menstrual, dar și de algoritmul de calcul pe care-l ascunde, poți accesa, pentru mai multe detalii, site-ul https://metodacalendarului.ro/.

 

Calendarul menstrual – de ce este important?

Specialiștii vorbesc despre mai multe beneficii pe care le poate avea ținerea unui calendar menstrual. Iată care sunt acestea:

 

  • Anticiparea durerilor legate de menstruație și evitarea acestora

Urmărirea regulată a simptomelor menstruale, cu ajutorul unui calendar, te poate ajuta să știi, din start, la ce să te aștepți. De exemplu, vei putea urmări evoluția sau frecvența de apariție a crampelor, modificările de dispoziție etc. Astfel, acestea nu te vor mai lua prin surprindere. Iar anticipându-le, le vei putea evita. Vei avea din timp pregătită o cană de ceai de mușețel or din rădăcină de ghimbir, sau vei include în alimentație mai multe alimente bogate în complexul de vitamine B. Toate aceste măsuri vor reduce semnificativ riscul de apariție al crampelor menstruale.

 

  • Cunoașterea fluxului menstrual

Calendarul menstrual – de ce este important? Pentru că te ajută să știi detalii prețioase legate de fluxul tău menstrual. Astfel, vei putea evita ieșirile în zilele când fluxul de sânge este abundent. Și, vei cunoaște, totodată, zilele în care fluxul de sânge menstrual este redus.

Atenția acordată menstruației te poate ajuta să eviți și boli grave. Or, semnalarea prezenței cheagurilor de sânge, poate fi, uneori, un semnal al unui dezechilibru hormonal grav – caz în care vei avea un motiv în plus să faci o vizită la ginecolog.

 

  • O metodă naturală de planificare familială

A venit momentul potrivit pentru a avea un copil? Calendarul menstrual te poate ajuta să sporești șansele de a deveni mămică în viitorul apropiat. El îți furnizează detalii legate de zilele fertile și ovulație. Odată ce ovulația s-a produs, spermatozoizii au la dispoziție 24 de ore sa fertilizeze ovulul eliberat. Iar spermatozoizii pot supraviețui până la 7 zile, dupa actul sexual.

 

Cuvinte cheie:
Data articol: 27/10/2018