Greselile parintilor in igiena copiilor - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Greselile parintilor in igiena copiilor

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Greselile parintilor in igiena copiilor
nume de baieti - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - child-3003289_1920
Fiecare parinte isi doreste ca micutul sau sa fie sanatos, de aceea incearca prin orice mijloace sa isi indeplineasca acest scop. Asigurarea unei igiene corespunzatoare poate fi primul pas in mentinerea sanatatii copiilor, dar nu trebuie sa uitam ca si in ceea ce priveste igiena copiilor putem face cateva greseli elementare.

Din dorinta de a-si ingriji copiii „ca la carte”, parintii au tendinta de a comite cateva greseli in ceea ce priveste igiena micutilor lor.

Fie ca parintii asculta sfaturile batranesti ale rudelor sau ca pleaca urechea la diverse pareri neavizate, greselile parintilor in igiena copilului pot fi evitate daca asculta de o regula: cea a propriului instinct. 

Greseala: Ignorarea igienei orale inainte de aparitia majoritatii dintilor! 

Foarte multe mamici sunt de parere ca igiena orala nu este necesara in cazul bebelusilor, deoarece neavand dintisori nu prezinta nici un risc. Medicii stomatologi sunt, insa, de alta parere. Inca din primele zile de viata este recomandat ca mamicile sa stearga usor, cu un tifon umezit in apa distilata, gingiile bebelusului, dupa fiecare masa. Aceasta masura simpla de igiena asigura dezvoltarea unei dentitii sanatoase. De asemenea, imediat dupa aparitia primilor dintisori, bebelusii trebuie obisnuiti cu igiena orala, pentru a evita respingerea spalarii dintilor mai tarziu. 

Greseala: Folosirea in exces a sapunurilor si lotiunilor antibacteriene! 

Din dorinta de a se asigura ca bacteriile si germenii stau departe de pielea micutilor lor, foarte multe mamici folosesc in exces sapunurile antibacteriene si lotiunile dezinfectante. Desi nu este nimic gresit in folosirea acestor produse, greseala parintilor apare atunci cand frecventa devine prea mare. In momentul in care copilul foloseste produse antibacteriene, pielea sa foarte sensibila nu este curatata numai de bacterii si mizerie, ci este curatata si de substantele emoliente care asigura sanatatea pielii.
 
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Data articol: 08/03/2019