6 jocuri de logica eficiente pentru copilul tau! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 jocuri de logica eficiente pentru copilul tau!

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 6 jocuri de logica eficiente pentru copilul tau!
Cursuri de desen pentru copii
Cel mai bun mod de a antrena capacitatea intelectuala a copilului este prin joc si joaca. Ce alt mijloc mai bun decat activitatea preferata a celui mic: jocuri de tot felul. Exista o gama larga de jocuri si exercitii prin care il poti ajuta pe micutul tau sa isi dezvolte memoria, spiritul de observatie, gandirea logica si vocabularul. Creeaza o atmosfera prielnica si pune-te pe treaba!

Construieste viitorul copilului tau! Iata 6 jocuri de logica si exercitii pentru o logica de fier!

1. Aflam cine este si ce va deveni

Acest tip de exercitiu il ajuta pe micut sa faca conexiuni logice intre prezent si viitor, dar si intre stadiile de dezvoltare a fiintelor. Astfel, copilul va intelege mai bine mediul inconjurator si mersul normal al lucrurilor.
Exemplu: Pune-i in fata mai multe desene sau imagini si cere-i sa iti spuna in ce se va transforma acel obiect sau fiinta: omida in fluture, faina in paine, caramida in casa, oul in pui si asa mai departe. 2. Aflam ce, cine si la ce foloseste
Iata un exercitiu menit nu doar sa dezvolte logica copilului, ci si simtul lui practic. Numeste-i sau arata-i copilului un obiect sau o fiinta si roaga-l sa iti spuna toate variantele posibile pentru functia acelui obiect ( la ce foloseste sau cu ce se ocupa).
Exemplu: pensula – poti sa vopsesti, poti sa pictezi ; creionul – poti sa desenezi, poti sa colorezi, poti sa scrii, poti sa indici un alt obiect. Obiectele bune pentru exemple sunt nenumarate: revista, oglinda, material textil, masina, paine, legume, fructe, educatoare, invatatoare, etc.

2. Aflam de ce se intampla asa si ce urmeaza

Aici este vorba despre 2 exercitii tipice pentru dezvoltarea logicii si spiritului de observatie: completarea sirului si legatura logica prin asemanari si deosebiri.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 14/08/2018