CUM si DE CE sa fii BUN intr-o lume uneori REA - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

CUM si DE CE sa fii BUN intr-o lume uneori REA

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » CUM si DE CE sa fii BUN intr-o lume uneori REA
sa fii bun

Nu ti s-a intamplat sa te uiti in jurul tau si sa-ti dai seama ca lumea e REA? Cum poti sa razbesti intr-un astfel de mediu, uneori toxic? Sa continui sa fii bun sau sa te “adaptezi” si sa devii asemeni lor?

Raspunsurile le vei gasi citind in continuare. Speram sa-ti fie de folos informatiile!

Energii negative

Cu cat te concentrezi mai mult pe aspectele negative ale lumii inconjuratoare, cu atat vei hrani aceasa energie. In schimb, trebuie sa te concentrezi pe lucrurile pozitive, pentru a hrani aceasta energie.

Asta nu inseamna ca trebuie sa inchizi ochii la nedreptate, ci sa faci ceva sa rezolvi problema, in loc sa condamni actiunile celorlalti.

Nu e ceva usor, dar nici imposibil. Iar schimbarea incepe intotdeauna cu tine. Suntem cu totii conectati. Actiunea ta transmite un mesaj in Univers, iar Universul iti va raspunde. Vei fi un model, iar ceilalti iti vor urma exemplul, transmitand alte semnale pozitive in Univers.

Maica Tereza spunea: “Este usor sa-i iubesti pe cei care sunt departe de tine. Este mai greu sa-i iubesti pe cei de langa tine. Este mai usor sa dai o ceasca de orez pentru a potoli foamea cuiva. Dar este mai greu sa alini suferinta unui om neiubit din propria casa. Adu iubirea in casa ta! Acesta este inceputul”.

Ce inseamna sa fii bun?

Sa fii bun inseamna sa te tratezi pe altii si pe tine insuti cu respect. Sa fii bun este o strada cu doua sensuri. Nu poti fi bun altii si in acelasi timp sa-ti faci tie deservicii. Bunatatea nu se limiteaza doar la oameni, ci la tot ce ne inconjoara, de la plante si animale, la mediul inconjurator.

Te mai poate interesa: Ce sa faci si ce sa nu faci ca sa fii un parinte bun si normal

De ce aleg altii sa fie rai?

Este foarte usor sa te enervezi cand altii sunt rai. Problema este ca atunci iti scad vibratiile si incepe suferinta.

Cum te trateaza oamenii este karma lor, responsabilitatea lor. La fel cum modul in care tu alegi sa-i tratezi pe ceilalti este responsabilitatea ta, karma ta.

Ai intotdeauna de ales. Desi multi considera ca acest tip de om este unul slab, nu este deloc asa.

Sa fii bun nu inseamna ca nu esti in stare sa-ti aperi interesele. Sa fii bun inseamna sa faci lucrurile din inima de fiecare data.

Gaseste lectia

Rumi spunea “Cum sa fii lustruit, daca pe tine te enerveaza fiecare frecare?!”. E adevarat ca poti deveni frustrat cand unii oameni se poarta urat cu tine. Dar incearca sa gasesti lectia pe care ei incearca sa ti-o transmita. Daca ii vei privi pe toti ca pe invatatorii tai, nu vei mai putea fi suparat pe ei.

Gaseste faza amuzanta din fiecare situatie grea si vei putea sa depasesti mult mai usor aceasta stare.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 06/04/2022