Usturoiul are excelente proprientati antibacteriene si antifungice. Potrivit unor studii realizate la Universitatea de Stat din Washington, usturoiul poate fi cu pana la 100 de ori mai eficient decat antibioticele obsinuite in tratarea unor boli si distrugerea unor bacterii.
Prin zdrobire, alina se transforma in alicina. Studiile au demonstrat ca alicina poate reduce tensiunea arteriala, nivelul coresterolului, ba chiar poate preveni formarea cheagurilor de sange. In plus, poate reduce riscul de dezvoltare al aterosclerozei.
Compusii din usturoi pot distruge multi dintre virusii si bacteriile care cauzeaza raceala si gripa. Totodata, cercetarile au demonstrat ca acest aliment este un remediu eficace impotriva diareei si a problemelor digestive.
Unele studii sustin ca usturoiul poate preveni dezvoltarea unor anumite forme de cancer.
Totodata, ustoroiul sustine functionarea mai buna a sistemului imunitar.
Supa miracol cu usturoi si ghimbir
Reteta este pentru patru portii. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
– doua linguri de unt
– jumatatea de ceasca de lapte de cocos
– trei cani jumatate de supa de legume
– o lamaie taiata in patru
– 26 de catei de usturoi, necuratati
– doua linguri de ulei de masline
– jumatate de lingura boia de ardei iute
– doua cesti si un sfert de ceapa taiata
– jumatate de lingura de cimbru maruntit
– 26 de catei de usturoi curatati
– jumatate de ceasca de ghimbir proaspat.
Instructiuni
Mai intai incalzeste cuptorul pana la 177 grade Celsius. Apoi, adauga 26 de catei de usturoi in coaja intr-un vas mic de copt impreuna cu putina sare si doua linguri de ulei de masline. Acopera vasul si lasa-l in cuptor pana cand usturoiul devine galben si moale. Va dura in jur de 45 de minute.
Dupa ce usturoiul este gata, lasa-l sa se raceasca. Apoi, zdrobeste usturoiul si pune-l intr-un vas mai mic. Intr-o tigaie, la temperatura medie topeste untul. Adauga ceapa, cimbrul, boiaua de ardei si ghimbirul. Lasa tigaia pe foc mediu, timp de sase minute sau pana cand ceapa devine translucida. Amesteca apoi usturoiul copt cu cei 26 de catei de usturoi cruzi si lasa tigaia pe foc inca trei minute. Dupa aceea, adauga supa de legume pana cand usturoiul este acoperit.
Lasa totul la fiert timp de 20 de minute. Dupa aceea, pune supa si toate ingredientele intr-un blender si porneste. Apoi, pune totul in tigaie si adauga si laptele de cocos.
Adauga apoi piper si sare dupa gust. Serveste supa cu putin suc proaspat stors dintr-o lamaie.
Sursa: gottadotherightthing.com
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025