Luna mai aduce cu ea mirosul dulce acrisor pe care il are dulceata de trandafiri. Am cautat cele mai bune retete de dulceata de trandafiri si vi le aratam si voua. Ramane sa le preparati pe toate si sa va faceti propriul top.
Dulceata de trandafiri – Reteta 1
Reteta de la privatelaura
Ingrediente dulceata de trandafiri
– 1,2 kg zahar alb
– 500 ml apa plata
– un castronel cu petale curatate (aproximativ 70 flori)
– 2-3 feliute lamaie
– borcanele curate si sterilizate
pentru petale: 1 lingurita sare de lamaie + 1 lingura zahar
Mod de preparare dulceata de trandafiri
Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu pe lingura. Cand amestecam cu lingura, se simte ce e legat, se amestecam mai greu.
Florile trebuie spalate usor, scoatem petalele, apoi indepartam zona alba de pe fiecare petala. Repet, este o operatiune extrem de migaloasa, dar in final, se merita efortul.
Asadar, petalele spalate si curatate se framanta cu o lingurita de sare de lamaie si o lingura de zahar. Framantam bine petalele ca sa se inmoaie. Eu am adaugat si cateva petale rosii de trandafir, pentru contrast. Lasam un timp sa se inmoaie petalele, apoi le strangem bine cu pumnul, le stoarcem usor, apoi le adaugam peste siropul de zahar, amestecam usor. Adaugam si feliutele de lamaie, si mai lasam la fiert cateva minute, apoi inchidem focul.
Transferam dulceata in borcanele, le stergem de eventuale picaturi de dulceata, apoi le punem sub un prosop si le lasam la racit. Le etichetam si le depozitam in camara.
Este un deliciu de dulceata!
Pofta buna!
Dulceata de trandafiri – Reteta 2
Ingrediente dulceata de trandafiri
300 gr petale de trandafiri
1 l apa
1 kg zahar
1 lamaie
Mod de preparare dulceata de trandafiri
Petalele trebuie desprinse cu grija.Prindem in palma tot trandafirul si cealata mana vom scoate sepalele verzi ale florii si de asemeni si staminele din interiorul florii. Cu o foarfeca vom taia partea alba a petaleleor.Punem apoi petalele pe o hartie alba pentru a separa mai usor daca a mai ramas ceva.
Petalele se pun intr-un bol si stoarcem lamaia peste.Frecam petalele pana cand isi lasa zeama roz.
Apa si zaharul se pun la fiert si se lasa pana cand obtinem un sirop legat. Punem si petalele si lasam sa fiarba pana cand duleceata se leaga bine. Intre timp mai indepartam de pe dulceata spuma formata deasupra. Punem dulceata in borcanele sterilizate si le inchidem.
Pofta buna!
Reteta preluata de pe LaVeraInBucatarie.
Dulceata de trandafiri – Reteta 3
Reteta de la Kassandra_2010.
Ingrediente dulceata de trandafiri
120 de trandafiri de dulceata;
1 pliculet zahar vanilat;
1 lingurita sare de lamaie.
Pentru sirop:
1 l apa;
1 kg zahar.
Mod de preparare dulceata de trandafiri
Se pune apa la fiert cu zaharul, se amesteca, apoi se asteapta pana se incheaga siropul. Se desprind petalele de trandafir, se freaca cu sarea de lamaie, apoi se adauga peste sirop si se amesteca in continuu. Se lasa la fiert in jur de 20 de minute la foc mare.
Atentie! Petalele de trandafir trebuie adaugate peste sirop inainte ca acesta sa se inchege prea tare, deoarece acestea trebuie sa fiarba in sirop, iar daca le punem prea tarziu, pana vor fierbe petalele siropul se va zaharisi.
Cand dulceata este gata se adauga zaharul vanilat, se amesteca si se mai lasa 30 de secunde pe foc pentru a-i da aroma. Dupa racire, dulceata se pune in borcane curate, spalate si uscate in prealabil.
Se serveste pe paine sau cu lingurita si se mananca pe saturate, pana… se goleste borcanul!
Pofta buna!
Pentru reteta video, urmariti materialele de mai jos.
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua