Masa de Paște este în fiecare an bogată, cu multe ouă roșii, cu multă friptură și aperitive delicioase. Chiar dacă avem musafiri, mulți dintre noi rămânem cu preparatele de Paște neterminate. Dar le putem congela, să le consumăm mai târziu.
Friptura de miel, plăcintele și aperitivele pe bază de carne trebuie congelate la câteva ore după ce ai terminat de mâncat, dacă ai cantități prea mari și vrei să păstrezi preparatele de Paște mai mult timp la frigider.
Carnea trebuie tăiată de pe os și împachetată în pungi alimentare sau în folie de aluminiu, înainte de a fi pusă la congelator.
Iar un alt sfat bun este acela de a împărți totul în porții mici, cât să le mănânci la o masă, pentru a nu decongela o cantitate prea mare.
Cât rezistă preparatele de Paște la congelator
Friptura de miel sau de porc, tăiată felii potrivite, rezistă în frigider aproape 3 zile fără să își schimbe gustul, iar la congelator 3 – 4 luni.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro