Cancerul e afectiunea care terorizeaza omenirea in societatea contemporana! Dintre formele acestei boli, cancerul de colon are foarte putine sanse de supravietuire, fiind a doua cauza de mortalitate de acest gen atât la barbati (dupa cancerul la plamâni), cât si la femei (dupa cel de sân), conform unor statistici realizate de Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor.
Iar produsul care prezinta cel mai mare risc de dezvoltare a tumorilor maligne in zona colonului este chiar unul pe care il consumi, in cele mai multe cazuri, zilnic. Afla despre ce este vorba si cum sa te protejezi, in rândurile de mai jos!
Carnea rosie, alimentul care creste pericolul de aparitie al cancerului de colon
Sunt numeroase studii care au subliniat caracterul nociv al carnii rosii, mai ales al celei procesate (Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca 50 de grame de carne procesata pe zi creste riscul aparitiei de cancer de colon cu 18%), dar aceasta reprezinta in continuare un aliment de baza in dieta noastra.
Citeste mai multe pe DivaHair.ro.