NU consuma niciodata aceste alimente vara! Afla care sunt pericolele
Pe timpul verii, unele alimente se pot transforma in adevarate capcane pentru sanatate. Inainte de a le consuma, gandeste-te daca merita riscul.
Iata ce alimente NU trebuie sa consumi vara. Afla care sunt pericolele.
Carne la gratar
Indiferent ca este vorba despre carne de porc, pui sau peste, puse pe gratar, la temperatura mare, la foc deschis sau in tigaie, proteinele animale degaja substante chimice care au potential cancerigen.
Ce sa mananci: Inlocuieste proteinele animale cu legume la gratar. Daca, totusi, vrei sa consumi carne, taie feliile foarte subtiri pentru a reduce timpul de gatire, marineaza carnea inainte de a o pune pe gratar, intoarce-o des de pe o parte pe alta. Temperaturile ideale de gatire sunt 145 grade pentru peste si friptura, 160 de grade pentru burger si carne de porc, 165 de grade pentru carne de pui.
Hot dog
Carnea procesata este mai rea decat carnea pe gratar. Organizatia Mondiala a Sanatatii plaseaza carnea procesata in aceeasi categorie de pericol precum fumatul si azbestul.
Ce sa mananci: Inlocuieste alimentele procesate cu piept de pui proaspat sau peste file.
Nu rata nici: Cele mai sănătoase fructe de vară pentru copii
Fulgi de gheata
Par reci si racoritori, dar in realitate fulgii de gheata sunt facuti din siropuri cu foarte multa fructoza din sirop de porumb, zaharuri simple care ridica brusc nivelul energiei, insa scad apetitul pentru alimentele reale. In plus, aceste siropuri pot contine coloranti nu tocmai sanatosi.
Ce sa mananci: Incearca un fruct pe care l-ai tinut putin la rece sau o portie mica de inghetata adevarata.
Cocktail-uri racoritoare
Daca ti se pare ca o Margarita sau o Pina Colada sunt numai bune pentru a te racori, te inseli. Sunt mai rele decat fulgii de gheata. Aceste cocktail-uri, pe langa faptul ca au alcool, pot contine zaharuri care incetinesc metabolismul, inhiba absorbtia de nutrienti si contin foarte multe calorii.
Ce sa consumi: Daca simti nevoia de alcool, incearca bauturile simple (votca sau gin), in care, pentru putin gust, poti pune o felie de lamaie, iar ca sa fie reci, un cub de gheata. In rest, cea mai buna este apa, in care poti adauga felii de fructe sau legume proaspete, ca sa-i dai putina aroma.
Nu rata nici: 6 alimente care au un gust mai bun in iunie
Citeste continuarea: 1 2