Iata o noua reteta trimisa de Danydany81: Budinca de orez cu mere.
Mod de preparare
Intr-o oala punem la fiert laptele cu orezul spalat. Adaugam putina sare si fierbem la foc scazut pana incepe orezul sa se inmoaie si incepe sa se si ingroase. In acest moment luam de pe foc si acoperim oala cu capac. Lasam acoperit pana absoarbe orezul intreaga cantitate de lapte si apoi descoperim putin pentru a grabi racirea.
In acest timp frecam galbenusurile cu zaharul tos, zaharul vanilat si scortisoara. Cand orezul nu mai are o temperatura ridicata incat sa se coaguleze galbenusurile adaugam amestecul de galbenusuri si zahar si amestecam usor cat sa le incorporam in masa de orez.
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare; partea care feliaza.
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.
Luam o forma de ceramica, mai mica sau mai mare si o ungem cu unt apoi o presaram cu zahar tos. Tapetam si peretii vasului cu zahar. In general folosesc forme individuale care acoperite cu folie alimentara rezista la frigider si cateva zile. Astfel, puiul meu are desertul de pranz gata pregatit
Asezam in forma unsa un rand de mere si apoi pe celelalte le incorporam in amestecul de orez cu oua. Amestecam usor si la final adaugam albusurile bautute spuma. Turnam orezul peste mere si nivelam frumos. Dam in cuptorul incans la 180°C pana incepe sa se rumeneasca.
Servim cald presarat cu zahar pudra.
Copiii mei si nu numai ei, adora aceasta reteta. Ca si varianta imbunatatita pentru adulti se pot adauga stafide inmuiate in rom, putin mai multa scortisoara si intr-adevar este delicios.
Recomand aceasta reteta incepand de la varsta de 9-12 luni.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025