Femeile din Japonia sunt considerate printre cele mai elegante si frumoase din lume. La 30 de ani arata ca si cum ar avea 18, la 40 ca si cum ar avea 25 si au si o viata lunga.
Iata cum sa slabesti gratie secretelor dietei si stilului de viata japonez.
- O dieta bogata si echilibrata
Multa lume are impresia ca japonezii si japonezele mananca doar sushi cand de fapt dieta lor este mai degraba diversificata. Prefera pestele, fructele de mare, soia, orez, fructele si ceaiul verde. Dieta japoneza este versatila si echilibrata, iar din ea lipsesc alimentele bogate in grasimi si fast-food-ul.
Pentru ei sunt importante alimentele proaspete ca si sezonul in care se afla, asa ca mananca doar produsele respective. De asemenea, este preferat pescuitul sezonier. Vremea este un alt factor crucial: iarna, in mod traditional, japonezii consuma carne, peste si beau bauturi fierbinti si supe, iar vara prefera supele reci, fructele de mare, salatele si ramen rece.
- Metode de gatit
Japonezii isi prepara mancarea prin fierbere, frigere, la aburi ori prajire intr-o tigaie speciala cu foarte putin ulei. Legumele sunt maruntite astfel incat sa se gatesca imediat. Avantajul acestui mod de gatire este ca alimentele isi pastreaza proprietatile nutritionale.
Supa de legume sta la baza multor retete. Femeile nipone dau mare atentie condimentelor, avand grija ca alimentele sa ramane usoare, astfel incat sa nu cada greu la stomac, ficat si rinichi. Chintesenta bucatariei japoneze este frumusetea naturala, culoarea si savoarea.
- Cultura mancarii
Japonezii au transformat mancatul intr-un adevarat ritual. Mananca incet, bucati mici, iar farfuriile lor sunt micute. Se straduiesc sa mentina gustul si aspectul natural al alimentelor asa ca decoreaza rar mancarea. In opinia lor este de prost gust sa pui mai multe feluri de mancare intr-o singura farfurie asa ca fiecare preparat ar trebui sa aiba propriul vas. Farfuria nu este niciodata umpluta pana la refuz. In acest caz, este imposibil sa mananci mai mult decat trebuie.
Citeste continuarea: 1 2