Ti s-a intamplat sa desfaci cutia de lapte si sa te „loveasca” un miros de acru? E primul semn ca laptele a stat ca mult in frigider si nu mai incape vorba sa-l folosesti la cafea. Dar nu te grabi sa-l arunci. Iata 6 lucruri la care poti folosi laptele acrit.
Atentie, insa! Daca laptele si-a modificat culoarea, s-a separat de zer si are cocoloase, trebuie aruncat.
-
La gatit
Laptele acrit este perfect pentru aluaturi. Sunt multe retete la care il poti folosi: biscuiti, clatite, paine cu malai.
De asemenea, poate fi folosit pentru ingrosarea supelor si tocanitelor. Adauga putin cate putin, astfel incat gustul acru al laptelui sa nu influenteze prea mult gustul preparatelor.
-
Fragezirea carnii
Acidul lactic din lapte este excelent pentru fragerizea carnii. Scufunda carnea in lapte acru inainte sa o pregatesti. Mai poti folosi laptele in marinate.
-
Branza de casa
Laptele acrit este ingredientul principal in retetele de branza de casa.
Citeste continuarea: 1 2